Ga naar de inhoud

Van Aert: "WK in Leuven zal blijven hangen, maar een mens moet vergevingsgezind zijn"

 di 5 oktober 2021 07:48
" "
Leuven was een groot Belgisch wielerfeest, maar een Belgische medaille in een van de wegwedstrijden ontbrak.

Ze waren de hoop van de Belgische wielerfans tijdens het WK in Leuven en dat zullen ze de volgende jaren nog vaker zijn. De commotie die daarna ontstond over enkele uitspraken van Remco Evenepoel kan daarom maar beter uitgepraat worden. "Grote stappen om het uit te klaren zijn er nog niet gezet, maar dat zal wel komen", bevestigde Wout van Aert in onze podcast De Tribune.

Dat Remco Evenepoel achteraf in Extra Time Koers openlijk de Belgische WK-tactiek in vraag stelde, heeft Wout van Aert geprikkeld. Daar kwam nog bij dat hij er de volgende dag tijdens zijn verkenning van Parijs-Roubaix uiteraard vragen over kreeg. Het had allemaal anders gekund, vindt Van Aert. 

 

"Het waren ten eerste uitspraken die we intern hadden moeten bespreken", zei hij in De Tribune. "Daar was ruimte voor binnen de ploeg, want we waren na de koers nog even samen. Of Remco had het nog later kunnen doen, maar ik denk niet dat een tv-studio de goede plaats is."

 

"En inhoudelijk vond ik het een beetje raar dat hij wist wat de tactiek was, maar dat hij achteraf beweerde dat het allemaal niet zo duidelijk was en hij toch ook voor zichzelf wou rijden. De bondscoach was nochtans heel duidelijk geweest toen hij Remco selecteerde. Voor mij kwamen de uitspraken uit de lucht vallen."

 

Er was ondertussen wel al contact tussen de 2 Belgische toppers. "Tijdens mijn verkenning van Parijs-Roubaix kreeg ik natuurlijk vragen over wat Remco had gezegd. Dat is Remco ook opgevallen en toen heeft hij me gecontacteerd. Dat was vrij kort. Grote stappen zijn er niet gezet om het uit te klaren, maar dat zal wel nog komen."

Tijdens mijn verkenning van Parijs-Roubaix kreeg ik natuurlijk vragen over wat Remco had gezegd. Dat is Remco ook opgevallen en toen heeft hij me gecontacteerd.

"Belangrijk dat we hier nog eens over praten"

Dat de plooien snel worden gladgestreken lijkt in ieders belang: de 2 renners, de fans en de bondscoach. Van Aert en Evenepoel zijn supertalenten, met een sterk karakter. Ze zullen elkaar nog vaak tegenkomen in de koers, maar ze kunnen elkaar ook sterker maken, zo merkte Van Aert terecht op. 

 

"Het is belangrijk dat we hier nog eens over praten. We gaan nog samen in selecties zitten. We hebben ook een profiel waarmee we elkaar perfect kunnen aanvullen om samen te koersen, alleen is communicatie in elke relatie belangrijk en daarin moet Remco nog stappen zetten, denk ik."

 

"Wat er op het WK gebeurd is, zal natuurlijk wel blijven hangen, maar als mens moet je vergevingsgezind zijn. Anders maak je het leven wel heel moeilijk." 

 

"Voor mij staat dit niet in de weg om later nog samen te koersen. Er gaan ook nog parcoursen komen die meer op het lijf van Remco geschreven zijn en waarin ik me zal moeten en willen opofferen." 

 

"Dat is het probleem niet, maar het is belangrijk dat we dit soort dingen veel beter onderling kunnen bespreken."

Er gaan ook nog parcoursen komen die meer op het lijf van Remco geschreven zijn en waarin ik me zal moeten en willen opofferen.  

Download de podcast van De Tribune

Lees ook: