Ga naar de inhoud

Piekte Van Aert te vroeg dit najaar? "Voelde niet als neerwaartse spiraal"

 ma 4 oktober 2021 20:05
Wout van Aert
"Mijn benen in Roubaix waren beter dan op het WK."

Wout van Aert reed vlak voor het WK de pannen van het dak in de Ronde van Groot-Brittannië, maar in Leuven zelf en gisteren ook in Parijs-Roubaix leek het beste er een beetje af. Heeft hij dan verkeerd gepiekt? "Dat is een iets te makkelijke conclusie", zegt Van Aert in De Tribune.

Met zijn sterke prestatie in de Ronde van Groot-Brittannië en zeker ook op het WK tijdrijden leken de sterren voor Wout van Aert goed te staan voor de laatste 2 belangrijke koersen van zijn jaar. Toch vielen het WK in Leuven en Parijs-Roubaix ietwat tegen.

"Als je ziet hoe makkelijk ik in Groot-Brittannië won, dan valt er inderdaad iets voor te zeggen dat ik wat over mijn piek was. Toch vind ik dat een te makkelijke conclusie. Zo was mijn gevoel gisteren beter dan op het WK."

 

"Je kunt het peloton in Groot-Brittannië ook niet vergelijken met dat op het WK of Roubaix. Met de benen van gisteren had ik misschien ook een rit gewonnen in Engeland."

 

"Ik had gisteren ook niet het gevoel dat ik er het maximale heb uitgehaald. Op Carrefour de l'Arbre heb ik nog geprobeerd een schifting te maken, maar Yves (Lampaert) en ik zaten wat gevangen. Ik vond dus niet dat ik in een neerwaartse spiraal zat."

Met de benen van gisteren had ik misschien ook een rit gewonnen in de Ronde van Groot-Brittannië.

Wout van Aert

"Het kan wél om meerdere keren te pieken op een seizoen"

Van Aert had dit seizoen eerder gepiekt naar het WK veldrijden, de voorjaarskoersen, de Tour, de Spelen en nu nog het WK op de weg en Roubaix. Is dat niet te veel van het goede?

 

"Ik geloof wel dat het kan, dat heb ik toch bewezen. Je kunt niet zeggen dat ik niet goed was in het najaar. Ik win 4 ritten in Groot-Brittannië en was supergoed op het WK tijdrijden."

 

"In mijn laatste 2 koersen was ik inderdaad 11e en 7e. Dat is niet wat de mensen van mij verwachten of waar ik voor gekomen was. Maar het is ook niet slecht. We moeten niet aan de planning twijfelen voor de toekomst. Alleen moet ik misschien nog meer keuzes maken."

Download de podcast van De Tribune

Lees ook: