Ga naar de inhoud

Het WK-plan van Evenepoel? "Aanvallen counteren voor Wout van Aert"

 do 23 september 2021 20:53
Remco Evenepoel
Remco Evenepoel zet zijn benen even op spanning op de "kaskes".

Remco Evenepoel weet wat hem zondag te doen staat op het WK: Wout van Aert naar de wereldtitel loodsen in Leuven. En daar plooit hij zich naar. "Hij heeft meer body op dit parcours én hij beschikt over die sprint", weet de youngster.

De parcoursverkenning van de Belgen in Het Journaal:

Remco Evenepoel staat op zijn 21e al voor zijn tweede WK bij de grote jongens. Twee jaar geleden nam hij Philippe Gilbert op sleeptouw in Engeland. Welke taak krijgt de benjamin van de ploeg deze keer? Eentje als bliksemafleider?


"Het wordt een speciale rol", denkt Evenepoel zelf. "Details hebben we nog niet gekregen, maar voor de finale zal ik normaal gezien niet moeten knechten voor Wout."


"Als we er in Leuven nog allebei bij zijn, is het aan mij om Wout naar de streep te brengen. In de finale zal ik aanvallen counteren."


"Hopelijk zijn we nog talrijk aanwezig. Dan wordt het zaak om te luisteren naar Wout. Naar wat en hoe hij het wilt."


Druisen de taken niet in tegen Evenepoels natuur? "Dat denk ik niet. Omdat het een aanvallende koers wordt", antwoordt Evenepoel.

 

"Van de Smeysberg ben je snel in de Moskesstraat, met de wind op de kant. Daar moeten Jasper, Wout en ik op de afspraak zijn."

Als we er in Leuven nog allebei bij zijn, is het aan mij om hem naar de streep te brengen.

Remco Evenepoel

"Kaskes van een halve minuut liggen Wout beter"

Remco Evenepoel cijfert zich weg voor kopman Wout van Aert, al wil niet iedereen dat geloven. En dat irriteert de jonge coureur.

"Vooral omdat die kritiek vaak uit eigen land komt", zegt Evenepoel, die doelt op een uitspraak van Eddy Merckx in de krant.

"Kijk, sinds mijn val kan ik veel beter relativeren. Op dit parcours kan ik overleven, maar of ik ook het verschil kan maken?"

"Hier zijn er weinig beter dan Wout, dat weet ik zelf erg goed. "Kaskes" van een halve minuut liggen hem veel beter dan mij. Wout heeft meer body, meer punch én hij beschikt over die sprint."


"Daarom zullen andere landen hem aanvallen. En dan ben ik er", vat Evenepoel zijn taken samen.

"En voor mij komt er wel nog eens een geschikte WK-omloop aan", lacht hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Evenepoel op de persconferentie: "Heb heel veel respect voor Eddy Merckx, maar misschien is dat niet wederzijds"

bekijk ook: