Ga naar de inhoud

(Schaduw)favoriet Mathieu van der Poel: "Ik voel me klaar voor het WK"

 do 23 september 2021 17:52
Mathieu van der Poel
Zondag rijdt Mathieu van der Poel zijn tweede WK bij de profs. Twee jaar geleden kreeg hij in Engeland af te rekenen met een energiedip.

Mathieu van der Poel beseft dat hij niet de beste voorbereiding achter de rug heeft, maar gezien de omstandigheden is hij klaar om zondag strijd te leveren op het WK wielrennen in ons land. "Ik koers altijd om te winnen, maar met een medaille of een top 10-plaats ga ik misschien ook tevreden zijn. Afhankelijk van het koersverloop", blikt MVDP vooruit.

Mathieu van der Poel heeft de voorbije weken een race tegen de klok gelopen om zijn rugklachten zo goed mogelijk onder controle te krijgen.

 

"Ik ben blij met de vooruitgang die ik geboekt heb", vertelt de 26-jarige topcoureur op de website van zijn team Alpecin-Fenix. "Het ging traag, maar ik ben tevreden."

 

"Uiteraard was dit niet de beste voorbereiding. Wees maar zeker dat ik mijn rug zal voelen na het wereldkampioenschap. Ik heb er alleszins alles aan gedaan om zondag zo goed mogelijk aan de start te staan."

 

"Ik voel dat ik er klaar voor ben. Anders zou ik niet deelnemen", stelt Van der Poel.

Wees maar zeker dat ik zondag na het WK mijn rug zal voelen.

Mathieu van der Poel

"Wout van Aert zou een mooie wereldkampioen zijn"

Het WK in Vlaanderen zal zondag losbarsten in Vlaams-Brabant. Mathieu van der Poel kijkt ernaar uit: "Ik houd van die regio. We koersen voor een groot stuk over het parcours van de Brabantse Pijl (een koers die Van der Poel 2 jaar geleden won, red)."

 

"Al liggen de heuvels van de Ronde van Vlaanderen me nog beter. Op kasseien klimmen is iets anders dan over asfalt klauteren", legt hij uit. "Hoe dan ook, gezien de afstand zullen ze sowieso pijn doen."

 

Voor de rol van topfavoriet hoeft Van der Poel niet ver te zoeken. "Wout van Aert is er klaar voor en hij zou een mooie wereldkampioen zijn ook. Ik verwacht ook veel van de Fransen, van Italië en van Denemarken. Stuk voor stuk goede teams."

 

Uiteraard wil Van der Poel ze het knap lastig maken. "Ik koers altijd voor het hoogste: de overwinning. Maar met een medaille of een top 10-plaats ga ik misschien ook tevreden zijn, afhankelijk van het koersverloop."

Mathieu van der Poel en Wout van Aert
Krijgt u zondag nog eens een duel Van der Poel - Van Aert te zien?
bekijk ook: