Ga naar de inhoud
winnaars WK wielrennen 2021
zondag 19/09 tijdrit elite mannen Knokke-Heist - Brugge Filippo Ganna (Ita)
maandag 20/09 tijdrit beloften mannen Knokke-Heist - Brugge
Johan Price Pejtersen (Den)
maandag 20/09 tijdrit elite vrouwen Knokke-Heist - Brugge
Ellen van Dijk (Ned)
dinsdag 21/09 tijdrit junioren vrouwen Knokke-Heist - Brugge
Alena Ivantsjenko (Rus)
dinsdag 21/09 tijdrit junioren mannen Knokke-Heist - Brugge
Gustav Wang (Den)
woensdag 22/09 gemengde ploegentijdrit Knokke-Heist - Brugge
Duitsland
vrijdag 24/09 wegrit junioren mannen Leuven-Leuven Per Strand Hagenes (Noo)
vrijdag 24/09 wegrit beloften mannen Antwerpen - Leuven Filippo Baroncini (Ita)
zaterdag 25/09 wegrit junioren vrouwen Leuven - Leuven Zoe Backstedt (GBr)
zaterdag 25/09 wegrit elite vrouwen Antwerpen - Leuven Elisa Balsamo (Ita)
zondag 26/09 wegrit elite mannen Antwerpen - Leuven Julian Alaphilippe (Fra)

meest recent

Mathieu van der Poel hakt knoop door en start in WK-wegrit

 ma 20 september 2021 15:50
Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel komt zondag wel degelijk aan de start in de wegrit op het WK wielrennen. "Ik ben blij dat hij van start gaat", reageert de Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout.

Mathieu van der Poel sukkelde de voorbije weken met een rugblessure na zijn val in de olympische mountainbikerace. Maar de voorbije dagen waren er hoopgevende prestaties. Met onder meer winst in de Antwerp Port Classic lijkt Van der Poel nu toch klaar voor het WK.

''Mathieu heeft niet de ideale aanloop naar dit WK gehad, maar hij geeft zeker een extra dimensie aan onze wegploeg, het vergroot onze kansen op succes dat hij meedoet", reageert Koos Moerenhout.

"Hij is vermoedelijk niet de uitgesproken favoriet vanwege zijn fysieke problemen in de aanloop naar dit WK, maar hij zal zeker een renner zijn waar naar gekeken wordt. Ik ben blij dat hij van start gaat."

Bondscoach Koos Moerenhout: "Van der Poel wordt onze kopman"

"Mathieu is wat minder topfavoriet dan anders"

Koos Moerenhout laat er geen twijfel over bestaan: Mathieu van der Poel wordt de kopman bij onze noorderburen. "Het feit dat Mathieu nu aangeeft te starten, dat is natuurlijk voor ons positief."

"Langs de andere kant heb je ook het verhaal van de rug en zijn gebrekkige voorbereiding op het evenement. Dus hij is wat minder topfavoriet dan anders. Maar dat wil ook niet zeggen dat hij geen kans meer heeft. Ik verwacht wel dat hij ook goed zal zijn."

Moerenhout houdt uiteraard ook rekening met topfavoriet Wout van Aert. "Gisteren heeft ons geleerd dat Wout weer dik in orde is. Maar aan de andere kant is dat ook een moeilijke positie om in te starten. In het voorjaar had je ook de discussie met Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Alaphilippe, ... ."

"Zo vanzelfsprekend is het nooit. Dat zijn 3 geweldige renners met bijzondere kwaliteiten. Maar dat maakt het vaak moeilijker om de wedstrijd te winnen. Het is zeker geen garantie dat het zondag zal gebeuren."

De Nederlandse bondscoach ziet ook nog andere kanshebbers. "Ik heb ook naar het deelnemersveld gekeken. De Denen komen met een heel sterke ploeg met onder andere Asgreen."

"Ook de Italianen hebben een heel sterk team, ze hebben meerdere kaarten om uit te spelen. We mogen uitkijken naar een WK van uitzonderlijk hoog niveau."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: