Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel: "Kans dat ik WK rijd, wordt alsmaar groter"

 za 18 september 2021 20:34
Mathieu van der Poel werd ondanks een lekke band 8e in de Primus Classic.
Mathieu van der Poel werd ondanks een lekke band 8e in de Primus Classic.

Een lekke band heeft Mathieu van der Poel zaterdag weggeslagen uit de finale in de Primus Classic, maar hij stapte desondanks met een goed gevoel van de fiets. De Nederlander hakt zondag de WK-knoop door en lijkt voorlopig positief gestemd.

Mathieu van der Poel zat mee vooraan in de Primus Classic, tot hij 20 km voor de streep genekt werd door een lekke band. Zo moest de Nederlander uiteindelijk vrede nemen met de 8e plaats.

"Ik voelde mijn band leeglopen en wist dat het over was. Ik moest wisselen van wiel en dat in volle finale", sakkert van der Poel.

"Het liep al bij al vrij goed vandaag. Ik maakte opnieuw wat progressie. De spanning van mijn rugblessure gaat er meer en meer af. Dat merkte ik ook bij de kinesist waar ik langs ga. Er is beterschap."

Ik hoorde dat Wout van Aert me liever wel ziet starten in het WK. Ik begrijp dat, want we maken allebei heel graag koers.

Mathieu van der Poel

"Ik schat de kans dat ik het WK ga halen alsmaar hoger in", gaat Van der Poel voort, "maar ik wil toch nog wat afwachten vooraleer daar een beslissing over te nemen."

Zondag rijdt de Nederlandse kopman nog de Gooikse Pijl. "Na het wereldkampioenschap zal de pijn wellicht wel weer de kop opsteken", vreest hij. "Ik heb er alles aan gedaan om optimaal in conditie te zijn, maar de voorbereiding naar de titelstrijd verloopt dus niet ideaal."

"Ik hoorde dat Wout van Aert liever zou hebben dat ik wel degelijk start in het WK. Ik begrijp dat. Wij weten wat we aan elkaar hebben in de wedstrijd. Wij maken allebei heel graag koers."

Lees ook: