Ga naar de inhoud

Nog een Deen klaar voor het WK: Michael Valgren schiet raak in Ronde van Toscane

 wo 15 september 2021 16:13
Michael Valgren was de primus in de Ronde van Toscane.
Michael Valgren was de primus in de Ronde van Toscane.

Michael Valgren heeft de Ronde van Toscane vandaag op zijn naam geschreven. De 29-jarige Deen ging er op 12 kilometer van de streep solo vandoor en maakte het ook helemaal af. 

Het heeft een tijdje geduurd, maar Michael Valgren mocht vanmiddag nog eens het zegegebaar maken. Dat lukte hem het laatst op 15 april 2018 toen hij de Amstel Gold Race naar zijn hand zette.

 

Vandaag snelde de 29-jarige Deen op zo'n 12 kilometer van de streep er solo vandoor. Er werd in de kopgroep slag om slinger versneld, maar de punch van Valgren bleek de goede.

Daarvoor hadden heel wat andere renners het mooie weer gemaakt in het fraaie landschap van Toscane.  Higuita, Uran en Rota knutselden op zo'n 45 kilometer van de streep een kopgroep in elkaar.

Een lang leven was die groep niet beschoren waarop Rafal Majka en Neilson Powless hun kans waagden. Alles kwam weer bij elkaar zodat Valgren zijn beslissende demarrage kon plaatsen.

De zege zal na 3 jaar ongetwijfeld weer zoet smaken bij de Deen. Hij heeft alvast net op tijd de goede vorm te pakken voor het WK in Leuven. De Denen hebben straks overigens een bijzonder sterk team. Ook Kasper Asgreen, Magnus Cort Nielsen en Mads Pedersen zijn in Vlaanderen van de partij. 

Alessandro De Marchi werd nog 2e, voor zijn landgenoot Diego Ulissi. 

De uitslag:

  1. Michael Valgren in 4u33'37"
  2. Alessandro De Marchi na 1'13"
  3. Diego Ulissi na 1'18"
  4. Lorenzo Rota "
  5. Davide Villella "
  6. Marco Canola "
  7. Sergej Tsjernetski "
  8. Gianni Moscon "
  9. Sergio Higuita "
  10. Samuele Battistella "
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.