Ga naar de inhoud

Beerschot zorgt voor eerste trainersontslag: Peter Maes moet weg na 1 op 21

 wo 15 september 2021 11:49
" "
Wat Peter Maes (57) vorig seizoen bij STVV kon, kon hij niet bij Beerschot. Na 7 speeldagen is hij afgeserveerd.

Beerschot legt zijn eieren niet langer in het mandje van Peter Maes. De 57-jarige coach betaalt de tol voor de troosteloze laatste plaats met 1 op 21. De nederlaag afgelopen maandag thuis tegen concurrent STVV (0-1) was de druppel. 

"Beerschot zet de samenwerking met Peter Maes stop. Ook de samenwerking met assistent Davy Heymans en conditietrainer Stefan Winters loopt ten einde", meldt Beerschot. 

 

Marc Noë, een man van de club, neemt voorlopig over en zal met de overgebleven leden van de technische staf de wedstrijd Oostende–Beerschot voorbereiden.

 

"Beerschot wil Peter Maes bedanken voor zijn professionaliteit, vakmanschap en inzet van de afgelopen maanden. Beerschot wenst Peter Maes, Davy Heymans en Stefan Winters veel succes in hun verdere carrière", klinkt het nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In mei nog veel vertrouwen met contract van 3 jaar

Peter Maes maakte naam als doelman van Lommel, Anderlecht, Beveren, Standard en Germinal Beerschot, als coach boekte hij successen met KV Mechelen, Lokeren en Genk.

Maes, toen weer bij Lokeren, kwam in 2018 in opspraak in Operatie Zero, waarin zijn makelaar Dejan Veljkovic een spilfiguur was. In oktober 2019 bood Lommel hem een nieuwe start, hij bedankte met het behoud in 1B.

Blijven mochten hij niet na de overname door de City-groep. In december 2020 werd hij de brandweerman bij STVV, dat hij op zijn beurt van het behoud in 1A verzekerde.

STVV wilde graag met Maes voort, maar Beerschot lokte hem weg met een contract van 3 jaar. Beerschot rekende op Maes' ervaring om de club door het vaak moeilijke 2e jaar in 1A te loodsen.

 

De uitspraak van voorzitter Francis Vrancken bij Maes' aanstelling als opvolger van Will Still - "Hij zal ons met veel spelvreugde door ons 2e jaar in 1A leiden" - komt als een boemerang in zijn gezicht terug.

Lees ook: