STVV duwt zijn ex-coach Peter Maes en Beerschot nog wat dieper in de put

 1. 45' - Geel - Jan Van den Bergh
 2. 42' - Doelpunt - Steve De Ridder (0 - 1)
 3. 38' - Verv. Mauricio Lemos door Apostolos Konstantopoulos
 4. 30' - Geel - Toni Leistner
 5. 25' - Geel - Ismaila Coulibaly
 6. 10' - Verv. Joren Dom door Réda Halaïma
 1. 87' - Verv. Steve De Ridder door Ko Matsubara
 2. 82' - Geel - Dimitri Lavalée
 3. 73' - Verv. Daichi Hayashi door Taichi Hara
 4. 72' - Verv. Yuma Suzuki door Christian Brüls
 5. 64' - Verv. Frédéric Frans door Ramiro Vaca
 6. 64' - Verv. Marius Noubissi door Lawrence Shankland
 7. 62' - Geel - Yuma Suzuki
 8. 53' - Geel - Frédéric Frans
 9. 51' - Geel - Tom Pietermaat
42'goalSteve De Ridder0 - 1

Beerschot blijft in hetzelfde bedje ziek. Thuis tegen STVV ging het onderuit met 0-1 door een goal van Steve De Ridder. Beerschot staat troosteloos laatste met 1 op 21. "Als coach ben je nooit zeker van je positie", reageerde Beerschot-trainer Peter Maes.

Beerschot-STVV in een notendop:

 • Sleutelmoment: Halfweg de 2e helft bedient Holzhauser met een afgemeten pass Soumaré. De Beerschot-spits komt alleen voor Schmidt, maar trapt naast. Het zet het scoringsprobleem van Beerschot in de verf.

 • Man van de match: Omdat aan beide kanten niet echt iemand uitblonk, krijgt doelpuntenmaker Steve De Ridder die titel. In de slotfase moest de leeggestreden STVV-middenvelder met krampen naar de kant.

 • Statistiek: Vorig seizoen telde Beerschot na 7 speeldagen 15 op 21 dankzij 5 zeges. Nu telt het 1 op 21.

Bekijk het verslag:

Beerschot versiert kansen, maar mist scherpte

Uitgerekend tegen zijn ex-team STVV kon Peter Maes maar beter de 3 punten thuishouden om een rustige nacht tegemoet te gaan.

 

De Beerschot-spelers hadden de boodschap begrepen, maar misten scherpte in de afwerking. Vooral Noubissi zorgde voor de rust voor gevaar. Oog in oog met doelman Schmidt besloot hij te slap.

 

Aan de overkant was STVV wel efficiënt. Na een knappe actie van Hayashi poeierde De Ridder de bal overhoeks binnen. Een koude douche voor Beerschot vlak voor de rust.

 

De thuisploeg kwam met vers enthousiasme uit de kleedkamer, maar legde de bal ook in de 2e helft niet binnen. Soumaré wrong de grootste kans de nek om. Ook Holzhauser kon zijn stempel niet drukken met talloze vrije trappen.

 

STVV boekt zo zijn 3e zege en schuift op naar de linkertabelhelft. Beerschot daarentegen telt na 7 speeldagen 1 schamel puntje. 

Vanhamel en Pietermaat houden donderpreek na de match

Peter Maes: "Ik geef mezelf voor 200 procent"

Peter Maes was teleurgesteld, maar zag ook positieve zaken. "Ik heb een heel strijdvaardig Beerschot gezien. De ploeg speelde op de manier zoals ik het wou", vertelde de Beerschot-coach.

"Het was een van de eerste keren dat we de wedstrijd grotendeels beheerd hebben."

 

"We geven een halve kans weg in de hele wedstrijd en we verliezen. Dat is zwaar om te dragen. We zitten in een periode dat alles een beetje tegenvalt."

 

"Ook al hebben we nu maar 1 op 21, onze ploeg maakt progressie. Het is jammer dat de spelers niet beloond worden met punten."

 

Is er sprake van een crisis op Het Kiel? "Ik weet waarmee we bezig zijn. Het was een van onze betere wedstrijden. Maar ik begrijp dat de fans ontevreden zijn. We hebben 1 op 21, dat is te weinig."

 

Hoe zeker is Maes nog van zijn positie? "Als coach ben je nooit zeker van je positie. Ik stel vast dat de jongens nog willen werken en alles geven. Dan is het aan de coach om zichzelf voor 200 procent te geven en dat doe ik ook."

Bekijk de enige goal uit Beerschot - STVV (0-1)

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 93. Einde. STVV boekt een belangrijke uitzege en schuift op naar de linkerhelft van het klassement. Beerschot blijft troosteloos laatste met 1 op 21. .
 3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 4. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra tijd. Beerschot heeft nog 3 minuten om iets uit de brand te slepen. .
 5. tweede helft, minuut 87.
 6. tweede helft, minuut 87. Beerschot-coach Peter Maes trapt naar enkele onschuldige grassprietjes. Voelt hij de bui stilaan hangen? .
 7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Ko Matsubara erin, Steve De Ridder eruit
 8. tweede helft, minuut 85. De Ridder naar de kant met krampen. Bij STVV moeten ze het de laatste minuten zien te redden zonder De Ridder. Hij zet zich neer op de grasmat met krampen. Einde wedstrijd voor de doelpuntenmaker. .
 9. tweede helft, minuut 82. Invaller Vaca neemt een vrije trap voor zijn rekening. Maar zijn schot reikt niet ver. .
 10. Gele kaart voor Dimitri Lavalée van STVV tijdens tweede helft, minuut 82
 11. tweede helft, minuut 81. De fut is helemaal verdwenen bij beide teams. Beerschot lijkt op weg naar een 1 op 21. .
 12. tweede helft, minuut 75. Peter Maes beseft dat de tijd dringt. Dient zijn ex-team hem een nieuwe steek toe? Maes gesticuleert en maant zijn spelers aan om voort te maken. .
 13. tweede helft, minuut 74. Holzhauser en zijn vrije trappen. Een nieuwe vrije trap van Holzhauser lijkt op maat van Van den Bergh. STVV-aanvoerder Leistner heeft dat doorzien en kopt net op tijd weg. .
 14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij STVV, Taichi Hara erin, Daichi Hayashi eruit
 15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij STVV, Christian Brüls erin, Yuma Suzuki eruit
 16. tweede helft, minuut 71.
 17. tweede helft, minuut 71. Stilstaande fases domineren nu het spelbeeld en dan is het allemaal Holzhauser dat de klok slaat. Deze keer mikt hij zijn vrije trap ongevaarlijk in de handen van Schmidt. .
 18. tweede helft, minuut 68. Een hoekschop van Holzhauser wordt bij de 1e paal weggeknikt. Beerschot voert de druk op, maar STVV houdt (voorlopig) goed stand. .
 19. tweede helft, minuut 67. Soumaré mist grote kans. Plots toont Holzhauser dat hij het wel nog in zich heeft. Met een afgemeten pass bedient hij Soumaré. Maar de spits legt de bal naast doel. Dit had een sleutelmoment kunnen zijn. .
 20. tweede helft, minuut 64. Ook Holzhauser niet meer op scherp. Holzhauser gooit een verre vrije trap naar niemandsland. Ook de Oostenrijker is niet meer bij de les. .