Ga naar de inhoud

Peter Maes neemt het stuur over bij Beerschot, STVV "betreurt" die beslissing

 do 20 mei 2021 11:28
Peter Maes: "Koos voor Beerschot omdat ik als trainer zo hoog mogelijk mik."

Beerschot heeft met Peter Maes een nieuwe T1 voor volgend seizoen aangesteld. De 56-jarige trainer verlaat STVV, dat hij voor degradatie behoedde. Op het Kiel krijgt hij een contract van 3 jaar voorgeschoteld.

Peter Maes treedt in de voetsporen van Will Still. Still nam in de loop van het seizoen het roer over van Hernan Losada, die Beerschot na een geweldige seizoensstart verlaten had voor een avontuur in de VS.

 

De vraag was of Losada's opvolger Still ook volgend seizoen nog T1 zou zijn, maar dat blijkt dus niet het geval. Peter Maes maakt de oversteek van Sint-Truiden naar Antwerpen.

 

"Peter Maes is een trainer met een sterke persoonlijkheid. De keuze voor
hem was eenvoudig", vertelt voorzitter Francis Vrancken. 

 

"Ik ben ervan overtuigd dat hij met al zijn ervaring de meest geschikte trainer is voor Beerschot. Hij zal ons met veel spelvreugde door ons tweede jaar in
1A leiden."

 

Ondervoorzitter Walter Damen beaamt de woorden van Vrancken. "Door Peter Maes aan te trekken heeft de club duidelijk voor ervaring gekozen", zegt Damen. 

 

"Iedereen weet dat een tweede seizoen in 1A niet altijd het meest eenvoudige is. Peter Maes is dan ook een logische keuze. Ik hoop met hem minstens evenveel voetbalplezier te beleven als vorig seizoen."


Peter Maes wil op het Kiel "attractief en vurig voetbal" brengen. "Ik koos voor Beerschot, omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken", zegt Maes. 

 

"Ik wil dominant voetballen en ik denk dat de Beerschot-fans dat ook willen. Ik heb Beerschot in mijn tijd als speler leren kennen als een warme en hardwerkende club. Die werkijver wil ik ook terugzien in het voetbal dat we brengen."

 

Lees verder onder de tweet.

De aankondiging van Beerschot:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

STVV: "We betreuren deze beslissing"

Bij STVV moeten ze - tegen wil en dank - op zoek naar een nieuwe T1. "Peter Maes wist onze club in eerste klasse te houden. Vandaag besloot Peter de overstap te maken naar Beerschot. Hij neemt zijn assistenten Davy Heymans en Stefan Winters met zich mee", meldt STVV. 


"De club betreurt deze beslissing, maar respecteert de keuze van de coach. We gaan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.  We danken Peter Maes voor zijn harde werk en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Wie is Peter Maes?

Geboren: 1 juni 1964
Clubs als doelman: Lommel, RC Mechelen, Anderlecht, Beveren, Standard, Germinal Beerschot
Clubs als trainer: Meerhout, Geel, KV Mechelen, Lokeren, Genk, Lokeren, Lommel, STVV

Maes in 2000 bij Germinal Beerschot: