Medvedev plaatst zich vlot voor halve finales op ATP Cincinnati

    Medvedev heeft zich geplaatst voor de halve finales in Cincinnati.

    's Werelds nummer twee Daniil Medvedev heeft zich bijzonder vlot voor de halve finales van het Masters 1.000 in Cincinnati (4.845.025 dollar) geplaatst. In amper 54 minuten nam de 25-jarige Rus met tweemaal 6-1 de maat van de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-12).

    Om een plaats in de finale van het hardcourttoernooi in Ohio moet Medvedev voorbij zijn landgenoot Andrei Roebljov (ATP-7), die de Fransman Benoit Paire (ATP-50) in drie sets (6-2, 3-6, 6-3) versloeg.

    Medvedev schreef het toernooi in 2019 al eens op zijn palmares. Toen haalde hij het in een finale tegen David Goffin (7-6(3), 6-4).

    In de andere kwartfinales van neemt de Griek Stefanos Tstsipas (ATP-3) het op tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-17) en staat de Noor Casper Ruud (ATP-11) tegenover de Duitser Alexander Zverev (ATP-5), de olympische kampioen.