Mertens na dubbele nederlaag: "Nu mijn batterijen opladen voor de US Open"

  Tijd voor een welverdiende rustpauze voor bezige bij Elise Mertens.

  Elise Mertens is tegenwoordig niet weg te slaan van het tennisveld. Maar na een tegenvallende twee weken is ze nu toch van plan om de opeenvolging van wedstrijden op een lager pitje te zetten. Ze wil zich zo klaarstomen voor de nakende US Open: "Ik ga even mijn batterijen opladen nu."

  Het toernooi van Cincinnati werd geen succes voor Elise Mertens. Zowel in het enkel- als het dubbelspel moest ze gisteren haar biezen pakken. Na verlies tegen de Kazachse Elena Rybakina ging ze ook onderuit met haar Taiwanese partner Hsieh  Su-Wei.

   

  "Het was een zware dag", zei Mertens. "Rybakina speelde op een heel hoog niveau. Ze sloeg vooral heel goed op, wat het lastig maakte om een break te lukken. Ik heb het maximum gegeven maar dat volstond niet."   

  Ik moet nu wat tijd nemen om te rusten en de batterijen op te laden voor de US Open

  Elise Mertens

  Mertens had ook last van haar rechterelleboog en liet in de tweede set de kiné opdraven. "Mijn elleboog blokkeerde en ik kon hem niet goed meer bewegen. In het dubbel ging het beter met een tape."   

   

  De Limburgse sukkelde eerder al met de rechterborstspier. "Het gaat inderdaad opnieuw om de rechterkant maar dat is logisch aangezien ik rechtshandig ben. Ik moet nu wat tijd nemen om te rusten en de batterijen op te laden met het oog op wat komt (de US Open). Dat ga ik de komende dagen dan ook doen."   

  Van het sukkelstraatje naar de US Open-snelweg?

  Vorige week werd Mertens ook al snel gewipt in Montreal. Toch behoudt ze het vertrouwen voor de US Open. "Het is niet omdat de resultaten de laatste twee weken tegenvallen, dat dit mijn vertrouwen aantast."

   

  Het betekent niet dat ik niet goed zal spelen op de US Open. Ik vertrek met een wit blad. Natuurlijk wilde ik hier beter doen, maar ik moet nu vooral bezig zijn met de progressie die ik nu nog moet maken."   

  Ik ga er alles aan doen om klaar te zijn voor de US Open

  Elise Mertens

  Vorig jaar haalde Mertens de kwartfinales op Flushing Meadows. Beter doen wordt een hele opgave. "Ik heb nog een tiental dagen om mij voor te bereiden en ik ga die tijd goed gebruiken. Ik zoek nog een beetje naar mijn spel en het juiste evenwicht tussen agressiviteit en verdediging."

   

  Zorgen maakt Mertens zich alvast niet. "Ik ben iemand die zolang ik speel, mij wil blijven verbeteren. Ik ga er alles aan doen om klaar te zijn voor de US Open."  

  Lees ook: