Ga naar de inhoud

Barguil steekt eindzege in Limousin op zak, laatste etappe voor Fetter

 vr 20 augustus 2021 17:25
Erik Fetter won de laatste etappe in de Tour du Limousin.
Erik Fetter won de laatste etappe in de Tour du Limousin.

Warren Barguil heeft zijn palmares  nog wat opgesmukt met het eindklassement van de Tour de Limousin. In een interessante laatste etappe pakte de Fransman het geel over van Dorian Godon. De ritzege ging dan weer verrassend naar Erik Fetter.

Het werd een knotsgekke apotheose in de Tour du Limousin. Erik Fetter muisde er net voor de rode vod vanonder in de kopgroep en zo kon de 21-jarige Hongaar zijn handen in de lucht steken. Vincenzo Albanese, zijn ploegmakker bij EOLO-Kometa, won ook de spurt van een aanstormend pelotonnetje voor de 2e plaats.

 

En dan was het kijken naar het algemene klassement. Dorian Godon ontplofte helemaal in het slot zodat de gele trui op de laatste rit nog van schouders verwisselde. Warren Barguil was de man die de eindzege op zak mocht steken. Barguil (Arkéa Samsic) startte vanochtend met een achterstand van 14 seconden op Godon, maar maakte dat dus ruimschoots goed. 

 

Barguil eindigde wel in dezelfde tijd als Franck Bonnamour, maar omdat de renner van Arkéa Samsic voor Bonnamour eindigde, ging de eindzege dus naar Barguil. 

Uitslag rit 4:

 

1. Erik Fetter (Hon)

2. Vincenzo Albanese (Ita)

3. Valentin Madouas (Fra)

4. Petr Vakoc (Tsj)

5. Lorrenzo Manzin (Fra)

 

 

Eindstand:

 

1. Warren Barguil (Fra)

2. Franck Bonnamour (Fra)

3. Pierre-Luc Périchon (Fra)

4. Sébastien Reichenbach (Zwi)

5. Urko Berrade (Spa)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: