Ga naar de inhoud

Pinot maakt oorlog, maar vluchter Velasco wint in de Limousin

 do 19 augustus 2021 18:11

Simone Velasco (Gazprom) heeft de 3e rit in de Ronde van de Limousin binnengehengeld. Hij nam met een late aanval afstand van zijn vluchtgezellen. Dorian Godon kwam even in de problemen, maar behoudt wel zijn leiderstrui.

Ondanks dat de rit naar Lubersac stond aangestipt als een sprintersrit, maar toch maakte Thibaut Pinot van een klimmetje gebruik om de boel uit elkaar te rijten. Leider Dorian Godon zag alle kleuren van de regenboog, maar had het geluk dat alles toch weer stilviel.

 

Het viel zelfs zo hard stil dat de 9 vluchters om de zege mochten strijden. Simon Geschke was op papier de snelste, maar hij kon niet beletten dat Simone Velasco in de slotfase nog wegreed, op weg naar zijn 3e profzege.

Uitslag rit 3:

1. Simone Velasco (Ita)
2. Simon Geschke (Dui)
3. Luca Wackermann (Ita)
4. Veljko Stojnic (Ser)
5. Pierre Rolland (Fra)


Stand na rit 3:

1. Dorian Godon (Fra) - 12u53'07"
2. Warren Barguil (Fra) op 14"
3. Franck Bonnamour (Fra) - z.t.
4. Pierre-Luc Périchon (Fra) - 20"
5. Sébastien Reichenbach (Zwi) - z.t.
27. Rémy Mertz - 2'07"