Marathonloopster Verbruggen na 49e plek: "Eindelijk mag ik die tattoo zetten"

 za 7 augustus 2021 04:14

De olympische marathon uitlopen. Voor Hanne Verbruggen was het doel bij aanvang van de Spelen duidelijk. De 28-jarige loopster vervulde dat doel met verve. Verbruggen finishte op de 49e plek.

Hanne Verbruggen wist zich nog net in de top 50 van de marathon te lopen. Een knappe prestatie van de 28-jarige.


"Ik voel me eigenlijk nog fris", zei een zichtbaar tevreden Hanne Verbruggen aan de finish. "Maar de warmte heeft veel met mijn lichaam gedaan." 
Gisteren pas werd er door organisatie beslist dat het startuur een uur vervroegd werd.


"Ik dacht dat het een grap was", vertelt Verbruggen. "Maar ik kreeg van een aantal vriendinnen hetzelfde bericht. Dan zal het toch waar zijn, dacht ik. Ik wou net in mijn bed kruipen." 


"Ze wisten al langer dan vandaag dat het zo warm zou zijn. Als ze dat iets vroeger hadden gezegd, was ik er misschien beter op voorbereid. Maar het was voor iedereen zo, we hebben ons allemaal moeten aanpassen."

"Tevreden, maar had liever wat meer vooraan geëindigd"

Bij aanvang van de Spelen was de ambitie duidelijk voor Verbruggen: de marathon uitlopen. Opzet geslaagd dus.

 

"Als ik sommige mensen hier zie, dan zie ik er nog goed uit", lacht de marathonloopster. "Het was nu aangenamer om te lopen. Gelukkig ben ik al binnengekomen, want het wordt hier alsmaar warmer." 


Verbruggen startte sterk, maar viel tegen het einde toch wat terug. "De bedoeling was om in het eerste deel trager te lopen, maar uiteindelijk is dat door omstandigheden anders uitgedraaid", weet Verbruggen. 


"Ik heb ook de indruk dat ik te snel begonnen ben. Maar je weet nooit op voorhand wat "te snel" of "te traag" is. Ik ben tevreden, maar ik had toch liever wat meer vooraan geëindigd."

Naar huis met een tattoo en een foto

Verbruggen mag zich voortaan olympiër noemen. "Dat is het voornaamste", zegt ze enthousiast. "Eindelijk kan ik mijn olympische tattoo laten zetten. Op mijn pols of in mijn nek, ik ga straks een keuze maken."


Naast een tattoo kijkt Verbruggen nog naar iets uit. De marathonloopsters mogen nu naar het olympisch dorp, de eerste keer sinds het begin van de Spelen. "Toen ik dat hoorde, was ik enorm blij. Ik heb zeker nog een foto nodig met de olympische ringen."

Lees ook: