Voormalig Engels international Stewart Downing hangt voetbalschoenen aan de haak

  Downing in zijn laatste seizoen als prof.

  De Engelse profvoetballer Stewart Downing (37) zet een punt achter zijn actieve carrière. Downing, die 35 keer uitkwam voor de Engelse nationale ploeg, bracht het nieuws zelf naar buiten via de sociale media.

  Downing bracht de laatste jaren van zijn voetbalcarrière door bij de Blackburn Rovers in de Championship. Afgelopen seizoen kwam hij nog 19 keer in actie. 

   

  De flankspeler maakte naam bij zijn jeugdclub Middlesbrough waarmee hij in 2006 de UEFA Cup finale bereikte die met zware 4-0-cijfers verloren werd van Sevilla. Later maakte hij de overstap naar Aston Villa waar hij opnieuw uitgroeide tot een sterkhouder.

   

  Downing voetbalde nadien nog onder meer bij Liverpool en West Ham United. Hij werd regelmatig opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg en was erbij tijdens het EK in 2012, maar speelde geen enkele minuut.