Ook Duitse sportjournalisten verkiezen Lewandowski tot Speler van het Jaar

  Bayern-aanvaller Robert Lewandowski maakte vorig seizoen 41 goals in de Bundesliga, een record.

  Bayern-spits Robert Lewandowski heeft er nog maar een prijs bij na zijn topseizoen 2020-2021. De Poolse spits is door de Duitse sportjournalisten voor het tweede jaar op een rij uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga. Hij haalde 356 van de 563 stemmen in het referendum van voetbalblad Kicker.

  Lewandowski had meer dan een straat voorsprong op ploegmaat Thomas Müller (41 stemmen) en Dortmund-collega Erling Haaland (38).

   

  Lewandowski scoorde het voorbije seizoen in de Bundesliga 41 keer voor kampioen Bayern. Hij verbeterde zo het lange tijd onklopbaar gewaande record van Gerd Müller, die 40 goals maakte in het seizoen 1971-1972.

   

  Bij de vrouwen ging de prijs naar Hoffenheim-speelster Nicole Billa. De Oostenrijkse haalde het met 61 stemmen nipt voor de Duitse Bayern-aanvalster Lea Schüller (57).

   

  De Duitse Chelsea-coach Thomas Tuchel werd na zijn eindwinst in de Champions League verkozen tot Coach van het Jaar. Hij kreeg 129 stemmen. Dat waren er 11 meer dan Hansi Flick. Die won de prijs vorig jaar na zijn treble met Bayern. Flick werd na het EK de nieuwe bondscoach van Duitsland.

   

  Vorige maand vonden zijn collega-voetballers van de Duitse spelersvakbond Lewandowski ook al de beste.