Ga naar de inhoud

Plasschaert net in top 10 na eerste dag op het olympische water

 zo 25 juli 2021 09:20

Emma Plasschaert heeft haar eerste dag op het olympische zeiltoernooi afgesloten op plaats 10. In de eerste race werd onze Belgische medaillehoop 10e en in de tweede eindigde op plek 17. Voorlopig staat de Duitse Weger helemaal bovenaan. "Ik had tijdens de race een akkefietje met Bouwmeester", vertelde ze achteraf.

De 27-jarige Plasschaert hoopt op deze Spelen naar een medaille te zeilen maar de Japanse wateren zijn onvoorspelbaar. De eerste race van de dag kwam ze al bij al goed door op plek 10. Geen topprestatie, maar de Nederlandse topper Bouwmeester werd bijvoorbeeld pas 21e.

 

De tweede race sloot de West-Vlaamse af op plek 17. Met 27 punten staat ze in de algemene stand nu 10e.

 

De Duitse Svenja Weger, 5e in de eerste race, was in de tweede race de beste. Zij staat met zes punten aan kop.

Er komen nog zes dagen. Er is absoluut nog geen reden tot paniek.

Emma Plasschaert

Plasschaert was tevreden over haar olympisch debuut. "Het was een heel tricky dag", vertelde ze. "In de eerste reeks was er weinig wind en we hebben een uur moeten wachten op het water. Dat was heel warm. Dus ik ben blij met de 10e plaats in die race."

 

"In de tweede reeks had ik een akkefietje met Bouwmeester. Ik had haar niet gezien, waardoor zij moest uitwijken. Dat was een fout van mij en ik heb de straf dan ook meteen aanvaard. Ik bengelde daarna achteraan het pak en heb de schade dus eigenlijk nog goed kunnen beperken met plek 17."

 

"Ik voelde me vandaag wel goed en de snelheid zat goed. Dit is minder dan 20 procent van de hele wedstrijd, er komen nog 5 dagen. Er is absoluut nog geen reden tot paniek."

programma Emma Plasschaert
zondag 25 juli reeks 1 en 2 10e en 17e verslag
maandag 26 juli reeks 3 en 4 11e en 8e verslag
dinsdag 27 juli reeks 5 en 6 6e en 5e verslag
donderdag 29 juli reeks 7 en 8 5e en 4e verslag
vrijdag 30 juli reeks 9 en 10 17e en 21e verslag
zondag 1 augustus medal race 2e (4e plaats in eindstand) verslag
Eindstand
1. Anne-Marie Rindom (Den) 78 punten
2. Josefin Olsson (Zwe) 81
3. Marit Bouwmeester (Ned)
83
4. Emma Plasschaert
87
5 Tuula Tenkanen (Fin) 95