Ga naar de inhoud

UAE triomfeert met Ulissi in eerste rit Settimana Ciclistica Italiana

 wo 14 juli 2021 16:51
Diego Ulissi
Diego Ulissi

In eigen land heeft Diego Ulissi de openingsrit van de Settimana Ciclistica Italiana gewonnen, een rittenkoers van 5 dagen. De Belgen Sep Vanmarcke en Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) finishten in de top tien.

De Settimana Ciclistica Italiana is een gloednieuwe vijfdaagse rittenkoers die volledig op het eiland Sardinië wordt afgewerkt. Voor zijn eerste editie kon de organisatie meteen rekenen op de komst van zes WorldTour-ploegen en een sterke Italiaanse selectie, in de voorbereiding op de Olympische Spelen. 

 

Met Sep Vanmarcke, Ben Hermans en een zevental van Sport Vlaanderen Baloise kwamen er ook negen Belgen aan de start.

 

In de eerste, heuvelachtige etappe van 155 kilometer tussen Alghero en Sassari schoof neoprof Rune Herregodts mee in een vlucht van negen. Die dunde in de lastige finale steeds meer uit, maar de 22-jarige Herregodts toonde zich voorin bij de sterkste renners en hield stand tot zo'n vijftien kilometer voor de streep. 

 

Een steeds kleiner wordend peloton slokte de vluchters daarna op. Uiteindelijk werd het een sprint van een vijftiental koplopers, gewonnen door Ulissi, die ook meteen de eerste leider is.

 

De Italianen Alberto Bettiol en Giovanni Aleotti finishten als tweede en derde, Vanmarcke en Hermans werden respectievelijk zesde en achtste.