Ga naar de inhoud

Wereldkampioene Van der Breggen slaat dubbelslag in Ronde van Italië

 za 3 juli 2021 16:46
Van der Breggen grijpt meteen de macht.

De Nederlandse Anna van der Breggen heeft de Ronde van Italië meteen naar haar hand gezet. De wereldkampioene van SD Worx kwam alleen aan boven op de Prato Nevoso en mag ook meteen de roze trui aantrekken.

De 2e etappe in de Giro Donne had met de Prato Nevoso meteen een pittige slotklim in petto. Tijdens de vlakke openingsfase probeerden verschillende rensters weg te geraken, maar zonder al te veel succes.

 

Uiteindelijk ontsnapte er toch een kopgroep van 4, maar groter dan een minuut werd het gat nooit. De steile slotklim kwam dichterbij en op 20 kilometer van de streep besloot Team SD Worx het heft in handen te nemen.

 

Op ongeveer 10 kilometer van de aankomst gooide Fisher-Black de knuppel in het hoenderhok. Voor roze trui Ruth Winder ging het toen al te snel, maar het bleef nog steeds wachten op een aanval van Van der Breggen.

 

Op 7,5 kilometer achtte de wereldkampioene haar moment uiteindelijk gekomen. Niemand had een antwoord klaar op de krachtige punch van de Nederlandse, die met meer dan een minuut voorsprong zowel de rit als de roze trui op zak stak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.