Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Dopingschorsing van tennisster Dajana Jastremska wordt opgeheven

 di 22 juni 2021 20:10

De schorsing van tennisster Dajana Jastremska wordt opgeheven. De Oekraïense mocht niet meer tennissen na een positieve dopingtest, maar een onafhankelijk tribunaal heeft haar nu vrijgesproken van die feiten. Dat heeft Jastremska dinsdag zelf bekendgemaakt op sociale media.

Dajana Jastremska testte eind november 2020 bij een onaangekondigde dopingcontrole positief op mesterolone, een anabole steroïde.

 

Ze ontkende verboden middelen te hebben genomen en verklaarde dat ze de lage dosis mestrolone die werd gevonden vermoedelijk per ongeluk heeft binnengekregen. De internationale tennisbond ITF legde Yastremska daarvoor een tijdelijke schorsing op. 

 

De Oekraïense ging in beroep tegen de beslissing, maar het Internationaal Sporttribunaal verwierp dat beroep. Daardoor kwam de tennisster dit jaar nog niet in actie, maar daar kan nu dus wel snel verandering in komen.

 

"Ik ben blij en opgelucht dat mijn naam gezuiverd is. Een onafhankelijk tribunaal heeft aangenomen dat mijn positieve test veroorzaakt werd door contaminatie, dat ik dus zonder fout of nalatigheid gehandeld heb en dat er dus geen straf nodig is. Daarom ben ik in staat op met onmiddellijke ingang opnieuw te tennissen", klinkt het.

 

"De laatste 6 maanden waren zwaar en het was moeilijk omgaan met al die negatieve commentaren. Ik wil mijn familie, mijn advocaten en mijn team bedanken voor hun steun. Ik kijk er nu naar uit om weer over te gaan tot mijn passie, tennis. Dat werd te lang van mij weggenomen. Ik kan niet wachten om terug op de tour te verschijnen."

Lees ook: