Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Eddy Snelders: "België mag met goed gevoel naar de 1/8e finales"

 ma 21 juni 2021 23:55
Eddy Snelders in Sint-Petersburg.

Eddy Snelders vindt dat de Rode Duivels met "een goed gevoel" naar de 1/8e finales mogen kijken. Niet dat België een onvergetelijke indruk maakte in de groepsfase, maar de Sporza-analist zag een duidelijk kwaliteitsverschil.

Met onder meer Doku, Trossard, Denayer, Boyata en Chadli toverde Roberto Martinez in het ultieme groepsduel met Finland enkele verrassingen in de basis-11.

 

"Toen ik de opstelling zag binnenkomen, dacht ik: tiens, toch enkele vreemde veranderingen, vooral achterin dan", zegt Eddy Snelders.

 

"Er is nog geen echt stramien achterin. Vertonghen en Alderweireld zijn een zekerheid, en nu begin je weer wat te schuiven."

 

"We moeten dus afwachten wat het trio wordt in de rest van het toernooi. Zelf zou ik voor Alderweireld-Vertonghen en centraal voor Boyata gaan. Dan heb je kopbalsterkte en ervaring."

 

"Vermaelen is een alternatief, maar die speelt niet graag centraal in die 3. Als Vermaelen speelt, is dat op de positie van Vertonghen."

 

"Ook de positie van Trossard vond ik eigenaardig. Rechts, een beetje als wingback. Daar heeft hij zich aan moeten aanpassen, want dat is niet zijn lievelingspositie. Ik denk dat dat voor hem niet zo leuk was."

 

"EK-debutant Doku begon wat moeilijk, maar hij creëerde wel gevaar, zeker toen hij op links speelde. Hij heeft zich getoond, ook al was zijn laatste pass niet altijd even goed."

 

"Voor de rest geef ik Roberto Martinez gelijk dat hij de grote 3 - De Bruyne, Witsel en Hazard - liet spelen om conditie op te bouwen."

 

Met welk gevoel kan België naar de volgende ronde? "We stonden ver boven het niveau van de andere drie ploegen in de groep. We hebben veel kwaliteit in de selectie, we waren veel te sterk. We kunnen een eind ver komen. Daar mogen we best een goed gevoel bij hebben, niet meer, niet minder."

We kunnen een eind ver komen. Daar mogen we best een goed gevoel bij hebben, niet meer, niet minder.

Eddy Snelders

"Je moet er gewoon door"

Zwitserland is een van de mogelijke opponenten in de 1/8e finale, nu zondag in Sevilla.


Snelders: "Die hebben ons in de Nations League op een zware pandoering getrakteerd. Ik zou die ploeg liever vermijden, want ze hebben een goed geheel, zijn vrij hardnekkig en kunnen goed voetballen."


"Een ploeg als Oostenrijk in de 1/8e finales is een meer dankbare tegenstander. Maar goed, je moet er gewoon door."

Eddy Snelders na de match in het stadion:

Lees ook: