Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Peter Vandenbempt: "Ontneem Lukaku de kans niet om topschutter te worden"

 ma 21 juni 2021 09:10
Vandenbempt en Van Gucht
Peter Vandenbempt en Ruben Van Gucht met in de achtergrond de St. Isaakskathedraal van Sint-Petersburg.

Voor België staat er nog weinig op het spel in de slotmatch tegen Finland, maar toch zou de match wel eens heel bepalend kunnen zijn voor de sterkte van de Duivels in de eindfase. Verslaggever Peter Vandenbempt legt uit hoe dat komt.

"Speel zoals tegen Tunesië"

Het lijkt wel Groundhog Day, want 3 jaar na het WK in Rusland verkeren de Belgen in dezelfde luxepositie dat ze in hun laatste groepsmatch niet eens punten hoeven te rapen. "De situatie in vergelijking met die match tegen Engeland is nu wel helemaal anders", zegt Peter Vandenbempt.

 

"Toen waren zowel de spelers als de staf het erover eens dat er gelijk gespeeld moest worden om zo het andere parcours te kunnen bewandelen. Alleen dacht Januzaj daar toen anders over."

 

Martinez koos er daarom voor om zijn B-ploeg op te stellen. Vandenbempt: "Dat is nu anders, want de wijzigingen die doorgevoerd zullen worden, zullen basisspelers zijn die erin komen."

 

"Ik vind het een mooie gelegenheid om er een match van te maken zoals 3 jaar geleden tegen Tunesië. Dat was genieten geblazen. De Belgen veroverden daarmee de wereld. Doe dat straks ook tegen Finland!" 

VIDEO: België - Tunesië 5-2

"Defensie met (fitte) Vermaelen is de typeverdediging"

Een van de verwachte wijzigingen bij de Belgen is de entree van Thomas Vermaelen in de basis. "Ik weet niet of Martinez er ook zo over denkt, maar wat mij betreft is Vermaelen samen met Vertonghen en Alderweireld de typeverdediging van België."

 

"Op het WK hadden we ook zo'n typeverdediging, alleen kwam die pas vanaf de 1/8e finale in actie, toen Kompany fit was. Ik denk dat als Vermaelen 100% fit is, het straks een goed moment is om de defensie te testen en die dan te laten staan voor de rest van het toernooi."

 

Vooraan twijfelt Martinez nog of hij Lukaku geen rust moet geven. "Als Lukaku wil spelen en uit de data blijkt dat hij geen nood aan rust heeft, dan zou ik hem vooral opstellen."

 

"Want de eergierige Lukaku wil niet alleen Europees kampioen worden, maar ook topschutter en hij denkt dat hij tegen Finland misschien een keer of 2 kan scoren. Hij is tijdens de kwalificatie ook naar overal meegegaan, terwijl sommigen toen afwezig waren."

 

"Lukaku verdient dat. Ik zou hem die kans niet ontnemen", besluit onze verslaggever.

Dit is een mooie gelegenheid om er een match van te maken zoals tegen Tunesië, toen België de wereld veroverde op het WK.

Peter Vandenbempt

VIDEO: Peter Vandenbempt blikt vooruit op Finland - België

finland - belgië: