Ook Utrecht verliest tegen Songfestival: Europese finale blijft op zondag

  Omwille van het Eurovisiesongfestival gaat de wedstrijd tussen Feyenoord en Utrecht door op zondag.

  Utrecht heeft in kort geding ongelijk gekregen in de zaak tegen de Nederlandse voetbalbond (KNVB). De club is het er niet mee eens dat de finale van de play-offs voor Europees voetbal verplaatst is van zaterdag naar zondag.

  De KNVB nam de beslissing omdat de stad Rotterdam onvoldoende politie kon inzetten op zaterdagavond. Op dat moment gaat ook het Eurovisiesongfestival door in Ahoy. 

   

  De rechter oordeelde dat de "bijzondere omstandigheden" aanwezig waren waarop de KNVB zich had gebaseerd om de match te verplaatsen. 

   

  Utrecht liet weten teleurgesteld te zijn in de uitspraak, maar toonde zich meteen strijdvaardig: "We verleggen direct onze focus naar zondag", vertelde algemeen directeur Thijs van Es.

   

  "De spelers en staf van FC Utrecht hebben zich vanaf afgelopen donderdag optimaal voorbereid op de wedstrijd aankomende zondag tegen Feyenoord, dus we zijn er klaar voor."

   

  De wedstrijd gaat nu door op zondag om 12u15.  De winnaar is zeker van het laatste Europese ticket en mag volgend seizoen aantreden in de tweede voorronde van de Conference League.