Gezien op slotspeeldag: Vanaken maakt zich boos om geel, Deschacht krijgt geel

  Hans Vanaken begrijpt niet waarom zijn ploegmaat geel krijgt, Olivier Deschacht begrijpt niet waarom hijzelf geel krijgt.

  De reguliere competitie in de Jupiler Pro League is achter de rug. Kijk hier naar een greep uit opvallende beelden van de 34e speeldag.

  Boze Vanaken bij geel voor Mata: "Wat kan je meer doen dan de bal wegtikken?!"

  Club-man Hans Vanaken maakt zich boos op de scheidsrechter die net geel heeft getrokken voor zijn ploegmaat Mata. "Wat kan je meer doen dan de bal wegtikken", vraagt hij zich af. Oordeel zelf wie gelijk heeft.

  Deschacht krijgt geel na hevig protest: "Onze bal, 100%"

  Ook Olivier Deschacht (Zulte Waregem) is het niet eens met de scheidsrechter. Niet hij, maar Vadis Odjidja (AA Gent) heeft de bal het laatst aangeraakt. "Onze bal, 100 procent", foetert Deschacht. Oordeel zelf wie gelijk heeft.

  Defour verlengt zijn carrière met enkele matchen

  Dankzij een ruime zege in Kortrijk (1-4) speelt KV Mechelen nog play-offs. Steven Defour is er zichtbaar blij mee. De oud-international hoeft zijn voetbalschoenen nog niet meteen op te bergen.

   

  "Dit had mijn laatste wedstrijd kunnen zijn, maar de boys hebben er anders over beslist", zei Defour achteraf. "Als de trainer me in de ploeg zet, zal ik die play-offs zeker nog spelen."

  OHL-doelman pakt uit met 3 fantastische reddingen in dezelfde minuut

  Oud-Heverlee Leuven heeft de eindronde niet gehaald. Rafael Romo deed nochtans zijn best tegen Waasland-Beveren (1-2). De keeper ranselde flink wat ballen uit zijn doel.