Ga naar de inhoud

Griekse EK-held van 2004 is de nieuwe voorzitter van de voetbalbond

 za 27 maart 2021 17:21
Theodoros Zagorakis.

Theodoros Zagorakis is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Griekse voetbalbond. De 49-jarige oud-international verwierf in eigen land eeuwige roem als aanvoerder van de ploeg die in 2004 verrassend Europees kampioen voetbal werd.

Zagorakis kreeg 66 van de 68 stemmen en neemt de plaats in van Evangelos Grammenos. Hij begint aan een mandaat van vier jaar. 

 

De oud-middenvelder speelde tussen 1994 en 2007 120 interlands voor Griekenland. Het absolute hoogtepunt kwam er in 2004 toen hij als aanvoerder met de Grieken Europees kampioen werd door in de finale gastland Portugal met 0-1 te verslaan. 

 

Zagorakis kreeg bovendien ook de Gouden Bal als Beste Speler van het Toernooi, in de finale was hij Man van de Match.

 

Na zijn actieve voetbalcarrière bij onder meer PAOK Saloniki, Leicester City, AEK Athene en Bologna werd hij voorzitter van PAOK alvorens hij in 2014 in het Europees Parlement ging zetelen voor de Volkspartij. Sinds 2020 zetelt hij als onafhankelijke.

Zagorakis met de EK-trofee.