Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx: "Als ik 10e plaats kan behouden, is olympisch ticket binnen"

 vr 26 maart 2021 08:16
Loena Hendrickx
Loena Hendrickx woensdag in de vrije kür.

Na haar goede korte kür woensdag is het vandaag D-day voor Loena Hendrickx (21) op het WK kunstschaatsen in Stockholm. Hendrickx, die voorlopig 10e is, kan met een goede uitslag op de vrije kür zich mogelijk ook verzekeren van een olympisch ticket: "De kriebels zijn er stilaan wel."

Tevreden Hendrickx ondanks een "kleine grote fout" in de korte kür

Loena Hendrickx, die de laatste jaren met wat blessureleed te kampen had, staat voor het eerst in 3 jaar nog eens op een groot toernooi. Na haar goede korte kür van woensdag schaatst ze vanavond haar vrije kür. 


"De kriebels zijn er stilaan al wel", vertelt Hendrickx aan Sporza. "Het is spannend, want ik zal me opnieuw kunnen meten met de wereldtop."

In haar korte kür op woensdag deed Hendrickx het meer dan behoorlijk: ze schaatste met 67,28 punten haar beste korte kür ooit op een groot toernooi. "Het is leuk om op een WK je PR te verbeteren, maar er zat nog meer in", blikt ze terug.

 

"Ik maakte een kleine grote fout, met die val. Maar buiten dat ene minpuntje ging het eigenlijk wel goed. Ik kreeg veel plussen op al mijn elementen, dus ik mag zeker wel tevreden zijn."

 

"Het belangrijkste voor mij is dat ik een goed gevoel heb. De punten zijn van ondergeschikt belang en de uitslag is al helemaal bijzaak."

 

"Als ik voor mezelf goed presteer, maar toch een slechte uitslag schaats, dan komt dat omdat de concurrentie heel goed was. Dat heb ik niet in de hand."

Loena Hendrickx
Loena Hendrickx in actie.

"Ik mag trots zijn dat ik er opnieuw sta op dit niveau"

Voor Hendrickx is dit WK een opsteker na enkele moeilijke jaren. "Het is extra speciaal voor mij, omdat ik zoveel blessures heb gehad in het verleden. Ik mag echt trots zijn dat ik er opnieuw sta op dit niveau. Ik blijf bijleren en dat stemt me gelukkig."


Hoe leeft Hendrickx toe naar haar vrije kür? "Ik voel me helemaal klaar. De trainingen verlopen heel goed en het vertrouwen is er. Maar zo'n vrije kür blijft een momentopname. Op de korte kür voelde ik me ook honderd procent klaar, maar een foutje is snel gebeurd."

De trainingen verlopen heel goed en het vertrouwen is er. Maar zo'n vrije kür blijft een momentopname.

Loena Hendrickx

"Als ik voor mezelf een doel mag stellen? Beter doen dan mijn beste resultaat ooit op een WK (9e in 2018, red.). Maar zoals ik al zei: ik wil gewoon voor mezelf goed schaatsen. Als ik met een tevreden gevoel naar huis ga, dan is het goed."


Naast de eer valt er op dit WK nog iets anders te rapen: een ticket voor de Winterspelen van volgend jaar. "Er zijn nieuwe regels, dus ik weet nog niet precies wat de cut zal zijn. Maar als ik mijn plaats kan vasthouden, denk ik dat mijn ticket binnen is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
lees/bekijk ook:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.