Ga naar de inhoud

Nu testen ook De Ketelaere en Mignolet positief op corona, maar Club wil nieuwe test

 wo 24 februari 2021 10:45
Moet Club Brugge nu ook Charles De Ketelaere missen tegen Kiev?

Slecht nieuws voor Club Brugge: de kans bestaat dat Club het tegen Dinamo Kiev zonder Simon Mignolet en Charles De Ketelaere moet doen. Beiden legden een positieve coronatest af. "Ze hebben geen symptomen en testten in het verleden al vals positief. Er komt vandaag een nieuwe test."

Het was sowieso bang afwachten voor Club Brugge gisteren bij de nieuwe coronatesten van UEFA in de aanloop naar de return in de 1/16e finales van de Europa League tegen Dinamo Kiev. En Club kreeg slecht nieuws.

 

Doelman Simon Mignolet en goudhaantje Charles De Ketelaere legden een positieve coronatest af. "Beide spelers hebben geen symptomen en bleken in het verleden al vals positief bij de test van de UEFA", klinkt het bij Club Brugge.

 

"Afgelopen vrijdag bij de test van de Jupiler Pro League bleken ze allebei negatief en daarom zal er vandaag een nieuwe test afgenomen worden door hetzelfde laboratorium van de UEFA."

 

Die test is op kosten van Club Brugge, dat op die manier hoopt dat Mignolet en De Ketelaere er donderdag toch bij kunnen zijn. Mignolet speelde niet mee bij Zenit in de Champions League na een positieve UEFA-test, maar achteraf bleek dat hij nooit corona had gehad.

 

Is die extra test voor De Ketelaere en Mignolet weer positief, dan zit Club aan 7 positieve gevallen, in de Jupiler Pro League kun je je match dan laten uitstellen, maar die regel is niet van kracht bij de UEFA.

Club miste in de heenmatch Noa Lang, Hans Vanaken, Stefano Denswil, Matej Mitrovic en Mats Rits door besmetting met corona. Club kan geen enkele van die spelers recupereren voor de terugmatch omdat ze nog in quarantaine zitten.

 

Ook de volledige staf met trainer Philippe Clement bleek besmet en was er niet bij in Oekraïne. Met 1-1 verwief Club wel een gunstige uitgangspositie in Kiev. Je kunt de return tegen Dinamo Kiev morgen live bekijken bij Sporza.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: