Extra domper voor Club Brugge: ook Mats Rits test positief op corona

  De corona-uitbraak bij Club Brugge heeft nog een slachtoffer geëist: Mats Rits heeft gisteren positief getest op Covid-19 en kan dus niet spelen in de 1/16e finales tegen Dinamo Kiev. 

  Mats Rits stapte gisteren in Oostende mee op het vliegtuig naar Oekraïne, maar ook de middenvelder blijkt besmet met corona. "Hij wordt vandaag nog medisch gerepatrieerd naar België waar hij in isolatie gaat", zegt gelegenheidscoach Rik De Mil.

   

  Na de positieve tests van Matej Mitrovic en Stefano Denswil valt er zo weer een dominosteentje bij de landskampioen. Ook Hans Vanaken, coach Philippe Clement en de volledige technische staf zitten in isolatie. Noa Lang, die eerst nog een negatieve test kon voorleggen, kon ook niet aan een besmetting ontsnappen.

   

  Door de situatie zijn de 18-jarige Ibrahima Fofana en de 16-jarige Mathis Servais voor het eerst geselecteerd voor het eerste elftal. Voor de 17-jarige Arne Engels is het zijn eerste Europese avontuur.