Ga naar de inhoud
Mechele zorgt voor een belangrijke goal op verplaatsing.

Gehavend Club versiert goede uitgangspositie dankzij kopbalgoal van Mechele

 do 18 februari 2021 17:50
CLU
einde
0-1
DKY
  1. 29' - Geel - Mykola Shaparenko
  1. 68' - Doelpunt - Brandon Mechele (1 - 1)
  2. 74' - Verv. Mykola Shaparenko door Volodymir Shepelev
UEFA Europa League - speeldag 1 - 18/02/21 - 16:03
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
68'
Brandon Mechele
1 - 1
Brandon Mechele
68'

De recente coronagevallen hebben Club Brugge niet genekt in de Europa League. In de heenmatch van de 1/16e finales kopte Mechele tegen Dinamo Kiev de belangrijke gelijkmaker binnen. Met een 1-1-gelijkspel liggen alle opties nog open voor volgende week.

Dinamo Kiev - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een doorgekopte hoekschop had het moment moeten zijn van Bas Dost, maar de Nederlander liet de kans in het slot onbenut.
  • Man van de match: Brandon Mechele kiest zijn momenten wel uit om te scoren. Zijn rake kopbal geeft Club ademruimte voor de terugmatch.
  • Opvallend: Vorig jaar opende Club Brugge ook met een 1-1-gelijkspel tegen Manchester United in de 1/16e finales van de Europa League. Toch liggen de kaarten veel beter om nu wel de volgende ronde te halen.

Ruime samenvatting van Dinamo Kiev - Club Brugge (1-1)

Creativiteit gezocht in de eerste helft

Geen Noa Lang, geen Hans Vanaken en op de valreep schakelde het coronavirus ook Mats Rits nog eens uit. “Toch gaan we onze stijl niet verloochenen”, klopte gelegenheidscoach Rik De Mil zich op de borst.

 

In de praktijk bleek het toch moeilijker voor Club om zijn dominante, aanvallende voetbal op de koude grasmat in Kiev te tonen. De bezoekers eisten wel het balbezit op in het openingskwartier, maar zonder de dartele Noa Lang bleek het moeilijk om gevaar te creëren.

 

Club Brugge dreigde alleen met een afzwaaier van Mata. Dinamo Kiev, dat nog maar net uit een lange winterslaap komt, had wat meer tijd nodig om te ontdooien. De Oekraïners loerden geduldig op de counter, maar vonden geen foutjes om af te straffen.

 

Pas na een halfuur kwam Kiev wat beter in de wedstrijd. Ondanks twee goede kopballen van Bujalskij bleef de 0-0-stand halfweg vastgevroren op het scorebord. “Geen wedstrijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten”, vatte analist Gert Verheyen het goed samen.

Gelijkmaker gevonden na de pauze

Club Brugge begon ondernemender aan de tweede helft, maar al snel werd het meer een knokpartij in Kiev. Het vloeiende voetbal verdween, de goede ideeën zaten in quarantaine.

 

De openingstreffer van Dinamo Kiev kwam dan ook uit het niets. Bujalskij, de enige Oekraïner die ook voor de pauze had kunnen dreigen, kreeg iets te veel ruimte van Brandon Mechele en krulde de bal prinsheerlijk in de bovenhoek.

 

Club Brugge liet de kopjes niet hangen, maar schakelde om: als het voetballend niet lukte, moest het op stilstaande fases gebeuren. Geen verkeerde keuze, aangezien Kiev al te vaak goals slikt op spelhervattingen. Met een rake kopbal nam Mechele snel wraak voor het openingsdoelpunt: 1-1.

 

Met de terugwedstrijd - met hopelijk wat meer sterkhouders op het veld - in het achterhoofd duwde Club niet al te hard meer door. Toch had Bas Dost nog een uitstekende mogelijkheid om de winnende treffer binnen te koppen, maar de Nederlander liet het liggen. Al bij al zal Philippe Clement tevreden hebben toegekeken vanuit isolatie.

Dinamo Kiev komt uit het niets op voorsprong:

Club Brugge heeft snel gelijkmaker beet:

Dost laat op het einde wenkende kans onbenut:

De Mil: "We zijn niet in paniek geraakt na de 1-0"

Mechele: "We hebben zo goed als niets weggegeven"

Vormer: "We weten dat we altijd kunnen scoren"

Fase per fase

90+4'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+4' tweede helft
90+4'

Einde

Club Brugge verlaat Kiev met een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Brandon Mechele kon het onverwachte doelpunt van Kiev snel uitwissen. Het 1-1-gelijkspel geeft Club opties voor volgende week.

90+4'

Mikolenko mag blij zijn dat hij geen rood krijgt voor natrappen

90+3'

Maxime De Cuyper mag nog een minuutje voelen hoe koud het is op het Oekraïense veld. Bas Dost mag uitblazen op de bank.

90+2'

Simon Mignolet moet dan toch eens in actie komen aan de eerste paal. Het schotje kan de doelman niet verontrusten.

90+2'

extra time

90+1'

SIdortsjuk krijgt een klein tikje van Van der Brempt. De aanvoerder vraagt een fout, Lucescu smeekt mee, maar de scheidsrechter heeft het niet gezien.

89'

Badji glijdt uit op het ijzige grasveld en komt zo hopeloos te laat om de lange bal van De Ketelaere nog op te rapen.

84'

De 1-2 is in elk geval dichterbij dan een voorsprong voor Kiev.

Filip Joos
84'

Dost laat het liggen

Club Brugge laat een kans liggen om met de overwinning huiswaarts te keren. Bas Dost komt te laat van de grond om de kopbal van Badji in doel te verlengen. De Nederlandse spits beseft meteen wat hij laat liggen.

84'

Dost is dicht bij de 1-2, maar kan niet naar beneden koppen

82'

Bas Dost steekt zijn duim omhoog voor een goede steekbal, maar Bushchan is de Nederlander te snel af.

81'

Na twee onverwachte doelpunten is de wedstrijd weer stilgevallen. Met Karavaiev en Supriaha, die scoorde tegen AA Gent, hoopt Lucescu weer leven in zijn elftal te krijgen.

77'

Met nog een kwartier op de klok zweept Rik De Mil de Brugse troepen op. "Hier kan je het verschil maken tussen de lijnen", schreeuwt hij Charles De Ketelaere toe.

77'

Nieuwe Brugse hoekschop levert niet hetzelfde resultaat op

76'

Bij een nieuwe hoekschop neemt de regie opnieuw Brandon Mechele in beeld. Nu valt de bal echter op het hoofd van Badji. Kiev kan wegwerken.

75'

Ook Lucescu stuurt twee volle energietanks op het veld. Rodrigues en Sjepeliev gunnen Sjaparenko en De Pena wat rust.