• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gehavend Club versiert goede uitgangspositie dankzij kopbalgoal van Mechele

  terugwedstrijd
  1. 33' - Geel - Federico Ricca
  2. 29' - Geel - Mykola Shaparenko
  1. 90+4' - Geel - Vitaliy Mikolenko
  2. 90+3' - Verv. Bas Dost door Maxim De Cuyper
  3. 82' - Verv. Artem Besyedin door Vladyslav Supriaha
  4. 82' - Verv. Tomasz Kedziora door Oleksandr Karavaiev
  5. 74' - Verv. Carlos De Pena door Gerson Rodrigues
  6. 74' - Verv. Mykola Shaparenko door Volodymir Shepelev
  7. 71' - Verv. David Chidozie Okereke door Youssouph Badji
  8. 71' - Verv. Nabil Dirar door Ignace Van der Brempt
  9. 68' - Doelpunt - Brandon Mechele (1 - 1)
  10. 63' - Doelpunt - Vitaliy Buyalskyy (1 - 0)

  De recente coronagevallen hebben Club Brugge niet genekt in de Europa League. In de heenmatch van de 1/16e finales kopte Mechele tegen Dinamo Kiev de belangrijke gelijkmaker binnen. Met een 1-1-gelijkspel liggen alle opties nog open voor volgende week.

  Dinamo Kiev - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een doorgekopte hoekschop had het moment moeten zijn van Bas Dost, maar de Nederlander liet de kans in het slot onbenut.
  • Man van de match: Brandon Mechele kiest zijn momenten wel uit om te scoren. Zijn rake kopbal geeft Club ademruimte voor de terugmatch.
  • Opvallend: Vorig jaar opende Club Brugge ook met een 1-1-gelijkspel tegen Manchester United in de 1/16e finales van de Europa League. Toch liggen de kaarten veel beter om nu wel de volgende ronde te halen.

  Ruime samenvatting van Dinamo Kiev - Club Brugge (1-1)

  Creativiteit gezocht in de eerste helft

  Geen Noa Lang, geen Hans Vanaken en op de valreep schakelde het coronavirus ook Mats Rits nog eens uit. “Toch gaan we onze stijl niet verloochenen”, klopte gelegenheidscoach Rik De Mil zich op de borst.

   

  In de praktijk bleek het toch moeilijker voor Club om zijn dominante, aanvallende voetbal op de koude grasmat in Kiev te tonen. De bezoekers eisten wel het balbezit op in het openingskwartier, maar zonder de dartele Noa Lang bleek het moeilijk om gevaar te creëren.

   

  Club Brugge dreigde alleen met een afzwaaier van Mata. Dinamo Kiev, dat nog maar net uit een lange winterslaap komt, had wat meer tijd nodig om te ontdooien. De Oekraïners loerden geduldig op de counter, maar vonden geen foutjes om af te straffen.

   

  Pas na een halfuur kwam Kiev wat beter in de wedstrijd. Ondanks twee goede kopballen van Bujalskij bleef de 0-0-stand halfweg vastgevroren op het scorebord. “Geen wedstrijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten”, vatte analist Gert Verheyen het goed samen.

  Gelijkmaker gevonden na de pauze

  Club Brugge begon ondernemender aan de tweede helft, maar al snel werd het meer een knokpartij in Kiev. Het vloeiende voetbal verdween, de goede ideeën zaten in quarantaine.

   

  De openingstreffer van Dinamo Kiev kwam dan ook uit het niets. Bujalskij, de enige Oekraïner die ook voor de pauze had kunnen dreigen, kreeg iets te veel ruimte van Brandon Mechele en krulde de bal prinsheerlijk in de bovenhoek.

   

  Club Brugge liet de kopjes niet hangen, maar schakelde om: als het voetballend niet lukte, moest het op stilstaande fases gebeuren. Geen verkeerde keuze, aangezien Kiev al te vaak goals slikt op spelhervattingen. Met een rake kopbal nam Mechele snel wraak voor het openingsdoelpunt: 1-1.

   

  Met de terugwedstrijd - met hopelijk wat meer sterkhouders op het veld - in het achterhoofd duwde Club niet al te hard meer door. Toch had Bas Dost nog een uitstekende mogelijkheid om de winnende treffer binnen te koppen, maar de Nederlander liet het liggen. Al bij al zal Philippe Clement tevreden hebben toegekeken vanuit isolatie.

  Dinamo Kiev komt uit het niets op voorsprong:

  Club Brugge heeft snel gelijkmaker beet:

  Dost laat op het einde wenkende kans onbenut:

  De Mil: "We zijn niet in paniek geraakt na de 1-0"

  Mechele: "We hebben zo goed als niets weggegeven"

  Vormer: "We weten dat we altijd kunnen scoren"