Ga naar de inhoud

Ellen Van Loy gaat crossen combineren met coaching bij nieuwe ploeg

 ma 8 februari 2021 19:56
Ellen Van Loy
Zelf crossen blijft Ellen Van Loy ook nog doen.

Na het huidige seizoen ruilt Ellen Van Loy (40) de Baloise-Trek Lions voor het Vondelmolen-De Ceuster Cycling Team. Ze gaat er tegelijk aan de slag als coach.

Na 7 jaar verlaat Ellen Van Loy het team van manager Sven Nys om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen bij Vondelmolen-De Ceuster. 

 

"Ik ben blij met mijn transfer en zal me volgend seizoen nog voluit geven in het veld", legt Van Loy uit.

 

"Ik kijk ook erg uit naar de begeleiding en coaching van de andere rensters. Zo kan ik mijn ervaring delen met de nieuwe lichting veldrijdsters en op een andere manier mooie resultaten behalen."

 

Vondelmolen-De Ceuster werd  pas vorige zomer opgericht. Doel van de ploeg is om de vrouwencross in België een duw in de rug te geven. Onder meer Suzanne Verhoeven, vorig jaar Belgisch kampioene bij de elite zonder contract, maakt deel uit van de selectie.

 

"België heeft wel degelijk talent, maar door de ontzettend sterke Nederlandse lichting wordt dat vaak vergeten", zegt sportief manager Stijn Van Hout. "Met onze huidige bezetting tonen we dat we werken aan de toekomst van het Belgische vrouwenveldrijden. In die optiek is de komst van Ellen Van Loy een bewuste stap."

België heeft wel degelijk talent.

manager Stijn Van Hout
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
lees/bekijk ook: