Ga naar de inhoud

Ellen Van Loy blijft ook na haar 40e nog crossen: "Doe het nog erg graag"

 wo 20 januari 2021 18:07

Ellen Van Loy heeft beslist om ook volgend seizoen nog te crossen. "Binnen enkele weken zal duidelijk worden voor welke ploeg dat wordt."

Ellen Van Loy is al jaren een vaste waarde in het crosspeloton én bij de ploeg van Sven Nys. Hoewel ze volgend seizoen wellicht niet meer voor de Baloise-Trek Lions zal rijden, zegt de inmiddels 40-jarige Van Loy het veld nog niet vaarwel.

 

"Ik geef toe dat ik dit seizoen in een mindere periode heb gezeten. Dat kwam door een samenloop van omstandigheden, onder meer het coronaverhaal dat er wel wat inhakte (Van Loy werkt in een zorgcentrum)."

 

"Maar ik wou het hoofd niet laten hangen. Ik nam bewust wat gas terug en liet enkele crossen vallen. Zo kon ik weer de batterijen opladen. Die korte rustperiode deed mij deugd."

 

"Ik doe het nog altijd zeer graag. De concurrentie is er wel niet minder op geworden, maar ik wil me nog steeds mengen in de debatten", zegt Van Loy, die in 2018 voor het laatst wist te winnen.

 

Van Loy haalt in ieder geval nog voldoende niveau om deel uit te maken van de WK-selectie. "Zonder druk, al wil ik wel met een goed gevoel huiswaarts keren."

"Eén jaar erbij en daarna bekijk ik het van jaar tot jaar"

Maar welk truitje zal Ellen Van Loy volgend seizoen dan aantrekken? Hierover doet ze nog wat geheimzinnig. "Dat moet de ploeg maar zelf communiceren. Ik maakte de belofte dat ik niets zou lossen. En ik houd mijn woord."

 

"Binnen enkele weken zal men alles wel meedelen. Feit is dat ik er zeker nog één seizoen bij doe. Daarna bekijk het van jaar tot jaar."