Ga naar de inhoud

E3 Harelbeke wordt georganiseerd zonder publiek en VIP's: "We kunnen niet blijven wachten"

 di 26 januari 2021 14:13
Zdenek Stybar won de klassieker in 2019.

Het coronavirus zou de plannen van de E3 Harelbeke - voortaan E3 Saxo Bank Classic - dit jaar niet volledig mogen dwarsbomen. De koers wordt op 26 maart georganiseerd, maar er gelden strikte coronamaatregelen. "We nemen geen risico's", klinkt het bij de organisatie.

Bij de klassieker op vrijdag 26 maart zijn geen publiek en VIP's welkom. "We kunnen niet blijven wachten. Wij gaan organiseren, althans als de overheid dat toelaat op 26 maart", meldt PR-verantwoordelijke Jacques Coussens.

 

"Dat zal wel gebeuren zonder publiek of zonder VIP's. We nemen geen risico's. De coronacijfers maken nog steeds een jojo-effect."

 

"Daarom is het raadzaam om nu al de knoop door te hakken en dus het besluit te nemen om zonder toeschouwers te organiseren. Dat is een unicum in ons bestaan."

 

"Wij die van onze koers telkens een heus feest maakten, moeten het nu met een pak minder doen. Maar er was geen andere oplossing."

Wij die van onze koers telkens een heus feest maakten, moeten het nu met een pak minder doen. Maar er was geen andere oplossing.

E3 Saxo Bank Classic

"Er komt wel een podium en ploegvoorstelling met een ceremonie na de koers. Alles zal coronaproof gebeuren. We willen er op 26 maart toch nog iets speciaals van maken, eigen aan het huis, maar daarover wil ik nu nog niet veel kwijt", vervolgt Coussens. 

 

"Onze sponsors zijn ons, ook in deze omstandigheden, enorm genegen. Iedereen trekt aan dezelfde koord. Het is duidelijk dat het mekka van het wielrennen hier in Vlaanderen ligt. De banner van onze koers laten we los op 22 februari. Ook dat zal iets speciaals worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.