Ga naar de inhoud

Ook Nina Derwael test positief op corona na besmetting van haar vriend

 do 17 december 2020 08:40
Nina Derwaels vriend, KV Mechelen-speler Siemen Voet, testte eerder deze week al positief.
Nina Derwaels vriend, KV Mechelen-speler Siemen Voet, testte eerder deze week al positief.

Enkele dagen na haar vriend, KV Mechelen-voetballer Siemen Voet, heeft ook turnster Nina Derwael positief getest op het coronavirus. Alle collega-turnsters van Derwael zullen nu ook een coronatest moeten ondergaan, want ze trainden deze week nog samen.

Voor voetballer Siemen Voet is het al zijn tweede coronabesmetting dit jaar. Bij de eerste keer kon zijn vriendin Nina Derwael de dans nog ontspringen, maar nu blijkt de tweevoudige wereldkampioene turnen ook besmet met het virus.

 

Derwael, die geen symptomen vertoont, moet nu uiteraard in quarantaine. Ook al haar collega-turnsters en coaches aan de Topsportschool in Gent zullen een coronatest moeten afleggen.

 

"De medische staf neemt de nodige maatregelen om de andere atleten en entourage die hoog risicocontact hadden met Nina Derwael de afgelopen periode op te volgen", laat de Gymfed weten.

 

"Voor de gymnasten van Team BELGYM, die vrijdag de laatste training zouden hebben alvorens te genieten van enkele dagen vakantie, staan er in de nabije toekomst geen wedstrijden op het programma."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.