Duplus breekt scheenbeen, Brys woedend: "Ze moeten Durkin levenslang verbannen"

  Marc Brys had geen goed woord over voor STVV-speler Chris Durkin.

  Niet alleen het puntenverlies lag Marc Brys na de 2-2 tegen STVV zwaar op de maag. Ook de blessure van Duplus, een scheenbeenbreuk zo zou een dag later blijken, na een tackle van Durkin zinderde nog na bij de OHL-coach. "Je zag echt de intentie om erop te trappen. Onbegrijpelijk."

  Marc Brys leefde in eerste instantie mee met zijn Franse verdediger, die mogelijk weer voor lange tijd aan de kant staat, al ging hij ook tijdens de match al verbaal tekeer tegen Durkin. "Hé little boy, you should be ashamed", was duidelijk te horen.

   

  Brys stak zijn frustraties dus niet onder stoelen of banken, ook niet na de match. "Duplus was net terug van een blessure. Hij had bijzonder hard gewerkt en is in een recordtijd weer in orde geraakt."

   

  "En dan maakt Durkin zo'n fout. Ze zouden hem echt levenslang moeten verbannen. Zulke fouten maak je niet. Ik vind dat ongepast. Je zag echt de intentie bij Durkin om Duplus aan te trappen. Dat is onbegrijpelijk."

   

  Brys zelf raakte tijdens de match ook betrokken in een klein incident, toen Duckens Nazon na zijn doelpunt voor de neus van zijn ex-coach uitdagend ging vieren. De Haïtiaan kreeg bij STVV onder Brys immers amper speelkansen.

   

  "Ik hou wel van die reactie", neemt Brys het sportief op. "Dat was revanche voor hem, dat hoort erbij voor zo'n jonge kerel. Daar heb ik geen probleem mee. Na de moeilijke verhouding die wij hadden, is zo'n reactie niet onlogisch."

  Scheenbeenbreuk voor Duplus

  Het verdict voor Frédéric Duplus is uiteindelijk hard: de 30-jarige Fransman heeft zijn scheenbeen gebroken en staat voor "een lange revalidatie", zo laat OH Leuven weten. Hij gaat zo snel mogelijk onder het mes.

   

  "Iedereen die OHL een warm hart toedraagt, wenst de kapitein veel sterkte", klinkt het nog.

  De overtreding van Durkin op Duplus

  Nazon gaat zijn doelpunt uitdagend vieren voor de neus van Brys