Nazon houdt OHL van vierde thuiszege op een rij

  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Thomas Henry (1 - 1)
  2. 42' - Geel - Kristiyan Malinov
  3. 28' - Geel - Duckens Nazon
  4. 27' - Doelpunt - Duckens Nazon (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Pol García
  2. 90+1' - Geel - Liberato Cacace
  3. 90' - Verv. Olexander Filippov door Jonathan Buatu
  4. 87' - Verv. Yuma Suzuki door Lee Seung-Woo
  5. 84' - Doelpunt - Duckens Nazon (2 - 2)
  6. 80' - Verv. Chris Durkin door Facundo Colidio
  7. 73' - Doelpunt - Josh Eppiah (2 - 1)
  8. 64' - Verv. Frédéric Duplus door Pierre Yves Ngawa
  9. 62' - Geel - Chris Durkin
  10. 59' - Verv. Olivier Myny door Josh Eppiah
  45+2'Thomas Henry1 - 1
  73'Josh Eppiah2 - 1

  OHL is op eigen veld niet verder geraakt dan een puntendeling tegen STVV. Eppiah bracht de thuisploeg na de rust op voorsprong met een knap ingestudeerd nummer, maar Nazon schonk STVV in de slotfase nog een punt met zijn tweede van de avond. De Truienaars lopen zo onderaan een klein beetje verder weg van Waasland-Beveren en Moeskroen.

  STVV neemt puntje mee naar huis tegen OHL: 2-2

  Kort verslag uit het Journaal:

  Oud-Heverlee Leuven - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: OHL lijkt op weg naar 12 op 12 aan Den Dreef, maar dat is buiten Nazon gerekend. In de slotfase straft hij onzorgvuldig uitvoetballen bij de thuisploeg genadeloos af met zijn tweede van de avond.
  • Man van de match: Bij OHL hadden ze hun handen vol met Duckens Nazon. Met 2 knappe individuele acties bezorgde hij STVV bijna op zijn ééntje een punt. Enige smet: na zijn eerste goal ging hij even zijn gram halen bij Marc Brys, van wie hij 2 jaar geleden nauwelijks kansen kreeg bij STVV.
  • Opvallend: Na 3 thuisoverwinningen op een rij krijgt de thuisreputatie van OHL een deukje, maar Charleroi blijft voorlopig wel de enige ploeg die dit seizoen kon winnen aan Den Dreef. STVV pakt dan weer nog maar zijn tweede punt buitenshuis.

  OHL komt langszij met discutabele penalty

  OHL won zijn laatste 3 thuiswedstrijden, STVV kon dit seizoen buitenshuis nog maar 1 punt pakken. Op papier zag het er dus goed uit voor de Leuvenaars en het spelbeeld was ook meteen in het voordeel van de thuisploeg. Maar de efficiëntie ontbrak, zowel bij Sowah als bij Myny.

   

  STVV moest het hebben van enkele prikken op de tegenaanval en die waren best gevaarlijk. Romo kon een voorzet van Cacace nog net voor de neus van Nazon wegwerken. Aan de overkant moest Schmidt dan weer aan de bak op
  een afstandsschot van Malinov.

   

  Bij STVV bleef Nazon nadrukkelijk op zoek gaan naar een treffer. Iets voor het halfuur vond hij die ook. Hij wrong zich voorbij enkele OHL-spelers en gaf ook Romo het nakijken met een strak afstandsschot. Ondanks het veldoverwicht keek OHL plots tegen een achterstand aan.

   

  De thuisploeg kon nauwelijks kansen koppelen aan het overwicht. Toen Henry dan toch eens voor doel gevonden werd, kopte hij de bal tegen Caufriez aan. Kort voor de rust hielp scheidsrechter Vergoote dan maar een handje. Hij liet zich vangen door een fopduik van Malinov en Henry pakte het cadeau dankbaar uit. Vanaf de penaltystip bracht hij OHL langszij.

  Nazon gaat na zijn goal uitdagend vieren voor de neus van Marc Brys

  Nazon bezorgt STVV punt in de slotfase

  Bij STVV bleef de lichte penalty niet te lang hangen. De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamer. Nazon kreeg al meteen een huizenhoge kans op aangeven van Suzuki, maar hij gleed de bal net naast. 

   

  Enkele minuten later werd Filippov uit het oog verloren op alweer een voorzet van Suzuki, maar van dichtbij mikte ook hij de bal naast. OHL mocht de voetbalgoden dankbaar zijn.

   

  Twintig minuten voor het einde liet STVV zich verrassen door een ingestudeerd nummertje op een kort genomen hoekschop van Sowah. Malinov tikte de bal tot bij de vrijstaande Eppiah en die maakte het met wat geluk af. De aanglijdende Garcia werkte zijn schot voorbij de grabbelende Schmidt in doel.

   

  OHL kwam plots op dreef. 3 minuten na zijn treffer maakte Eppiah er bijna 3-1 van, maar Schmidt hield STVV in de wedstrijd. Een cruciale redding, want in de slotfase kwamen de bezoekers zowaar nog langszij. 

   

  Nazon snoepte achteraan bij OHL de bal af en joeg zijn tweede van de avond voorbij Romo hoog in doel. De thuisploeg ging nog op zoek naar de winning goal, maar STVV gaf het punt niet meer uit handen.

  Duplus loopt (zware?) blessure op na actie van Durkin

  Bekijk de goals uit OHL - STVV (2-2)

  Brys: "Ze zouden Durkin levenslang moeten verbannen"

  Marc Brys baalde na afloop niet alleen om het puntenverlies. Ook het uitvallen van Frédéric Duplus zat de OHL-trainer dwars. Duplus moet op het uur geblesseerd naar de kant na een overtreding van Durkin.

   

  "Hij was net terug, hij heeft bijzonder hard gewerkt en is in een recordtijd weer in orde geraakt. Dan maakt Durkin zo’n fout. Ze zouden die echt levenslang moeten verbannen. Zulke fouten maak je niet. Ik vind dat ongepast. Je zag echt de intentie bij Durkin om Duplus aan te trappen, dat is onbegrijpelijk."

   

  "Ik hou meer van de reactie van Nazon, die na zijn doelpunt naar mij liep. Dat was revanche voor hem en dat hoort erbij voor zo’n jonge kerel. Daar heb ik geen probleem mee. Na de moeilijke verhouding die wij met elkaar hadden, is zo’n reactie niet onlogisch."

   

  Over de wedstrijd zelf had Brys nog dit te zeggen: "STVV was beter in de eerste helft. Die gelijkmaker net voor de rust viel op een goed moment. De tweede helft was voor ons. Niet alleen met ons doelpunt, ook met de rist kansen in het laatste kwartier."

   

  "Met een oliedom doelpunt geven we dan die overwinning nog uit handen. Dat is spijtig. Het resultaat is correct, maar we lieten toch een resem kansen liggen. We hadden de 3-1 moeten maken en dan was de wedstrijd gespeeld. Het is zuur om op deze manier 2 punten te moeten afgeven." 

  Muscat: "Blij met een punt, maar we wilden meer"

  Kevin Muscat kon zich wel vinden in de puntendeling. "Ik ben heel tevreden over de manier waarop de jongens de afgesproken tactiek gevolgd hebben om weinig kansen weg te geven", zei de STVV-trainer. 

   

  "We slikten net voor de rust een penaltygoal. De scheidsrechter was na de wedstrijd heel eerlijk tegen mij over die beslissing, maar dat gesprek blijft privé. Het was een moeilijke wedstrijd en hij deed het goed."

   

  "Onze andere tegengoal viel na een hoekschop. Maar in het veldspel heeft OHL niet veel kansen kunnen afdwingen, terwijl wij naast de 2 goals nog 2 goede kansen creëerden in de tweede helft. We zijn blij met een punt, maar het was duidelijk dat we meer wilden." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Geen vierde thuiszege op een rij voor OHL. Het blijft tegen STVV steken op een 2-2-gelijkspel na een hardbevochten duel. Eppiah bracht de thuisploeg na de rust op voorsprong, maar Nazon schonk STVV een punt met zijn tweede van de avond. .
  3. Gele kaart voor Pol García van STVV tijdens tweede helft, minuut 92
  4. Gele kaart voor Liberato Cacace van STVV tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij STVV, Jonathan Buatu erin, Olexander Filippov eruit
  6. tweede helft, minuut 89. De tijd begint te dringen voor OHL. Sowah probeert het nog met een verre knal, maar hij kan zijn schot niet kadreren. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Lee Seung-Woo erin, Yuma Suzuki eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Even lijken we van 2-1 naar 2-3 te gaan, want ook Suzuki treft nog raak. Maar zijn kopbalgoal wordt afgekeurd, omdat de voorzet achter de doellijn gegaan was. .
  9. tweede helft, minuut 85.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Duckens Nazon van STVV. 2, 2.
  11. tweede helft, minuut 83. Nazon brengt STVV langszij! Nazon doet het weer voor STVV! Hij profiteert van een misverstand achteraan bij OHL, neemt de bal vlot mee en jaagt hem voorbij Romo in doel. .
  12. tweede helft, minuut 80. Muscat grijpt in bij STVV. Voor Durkin zit de wedstrijd er op, hij wordt vervangen door Colidio. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Facundo Colidio erin, Chris Durkin eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Knappe redding van Schmidt. OHL zorgt nog eens voor dreiging met een vrije trap van Mercier. Schmidt heeft een uitstekende redding nodig om een derde tegengoal te vermijden. .
  15. tweede helft, minuut 75. Daar is Eppiah opnieuw! Hij kan vanuit een scherpe hoek uithalen, maar Schmidt kan de bal nog in hoekschop werken. Die levert niks op. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Josh Eppiah van OH Leuven. 2, 1.
  17. tweede helft, minuut 72. Eppiah rondt nummertje af! OHL komt op voorsprong met een ingestudeerd nummertje op een hoekschop. Malinov krijgt de bal tot bij de vrijstaande Eppiah en die maakt het met wat geluk af. Dankzij de aanglijdende Garcia verdwijnt zijn schot voorbij de grabbelende Schmidt in doel. .
  18. tweede helft, minuut 70. Met een knappe dribbel dwingt Sowah nog eens een hoekschop af voor OHL. Die levert bijna een enorme kans op voro Eppiah, maar hij kan net niet bij de bal. .
  19. tweede helft, minuut 70.
  20. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Frédéric Duplus eruit