Ga naar de inhoud

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Kazachstan
0
0
0
0
0
0
0
1
Noorwegen
0
0
0
0
0
0
0
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Kazachstan
0
0
0
0
0
0
0
1
Noorwegen
0
0
0
0
0
0
0
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Kazachstan
0
0
0
0
0
0
0
1
Noorwegen
0
0
0
0
0
0
0
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0

meest recent

Dortmund niet akkoord met de opgelegde quarantaine van goudhaantje Haaland

 ma 16 november 2020 16:40
Erling Haaland in actie bij de Noorse ploeg.

Na één coronabesmetting bij het Noorse elftal moet het volledige team 10 dagen in quarantaine. Onder hen ook aanvaller Erling Haaland. Dat betekent dat hij komend weekend niet voor Dortmund mag voetballen, maar daar is de Duitse club het niet mee eens. 

Noors international Omar Elabdellaoui legde zaterdag vlak voor de Nations League-match tegen Roemenië (in Boekarest) een positieve coronatest af. Het duel werd afgelast en van het Noors ministerie van Volksgezondheid moest de volledige Noorse ploeg 10 dagen in quarantaine. 

 

Onder hen: Simen Jukleröd (Antwerp), Sander Berge (ex-Genk), Alexander Sörloth (ex-Gent), Sigurd Rosted (ex-Gent) én ook de ster van het Noorse elftal: Erling Haaland (Dortmund). 

 

Alle spelers moesten van de Noorse voetbalbond een document ondertekenen waarin stond dat ze zich ook bij hun club, ook als dat een buitenlandse club is, moesten houden aan het quarantainevoorschrift. Daardoor mogen ze dit weekend dus niet voor hun club spelen.

 

Maar de Duitse clubs zijn het daar niet mee eens. Zo gaat Dortmund, de club van Rode Duivels Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier, niet akkoord met die opgelegde quarantaine. In een statement staat dat Dortmund "ervan uit te gaan dat op Duits grondgebied de Duitse wet geldt".

Noorwegen heeft een volledig nieuw elftal opgeroepen

Voor het laatste Nations League-duel van Noorwegen nu woensdag in Oostenrijk werd een geheel nieuwe kern samengesteld. 

 

Daarvoor werden 4 spelers van Belgische clubs opgeroepen: Anders Kristiansen (Union), verdediger Andreas Hanche-Olsen (AA Gent) en middenvelders Mats Möller Daehli en Kristian Thorstvedt (beiden Racing Genk).

 

Kristiansen, Hanche-Olsen en Thorstvedt kunnen hun debuut maken voor Noorwegen.