Anderlecht, met Vranjes, Vanden Borre en aanwinst Bundu, speelt gelijk in Leverkusen

  Ognjen Vranjes droeg de aanvoerdersband bij Anderlecht.

  RSC Anderlecht heeft bij Bayer Leverkusen 1-1 gelijkgespeeld in een oefenmatch. Opvallend was de kapiteinsband rond de arm van Ognjen Vranjes en de plaats op het wedstrijdblad voor Anthony Vanden Borre.

  In de lege BayArena bracht Exequiel Palacios de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong. Mohammed Dauda hing de bordjes nog voor halfweg de eerste helft in evenwicht. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

   

  Coach Vincent Kompany kon uiteraard niet rekenen op de spelers die internationale verplichtingen hebben. Mede daarom droeg Ognjen Vranjes de aanvoerdersband. Afwachten of de verdediger van zijn zijspoor geraakt.

   

  Een opsteker voor Kompany was dat Mustapha Bundu zijn eerste minuten als speler van Anderlecht kon maken. De flankaanvaller kwam begin augustus over van Aarhus uit Denemarken, maar was fysiek nog niet speelklaar.

   

  Ook opvallend: Anthony Vanden Borre stond als wisselspeler op het wedstrijdblad. In de tweede helft mocht Vanden Borre, als centrale verdediger, ook invallen.

  Bekijk de match tussen Leverkusen en Anderlecht

  De opstellingen van Leverkusen en Anderlecht