Club-beloften: "Hebben laten zien dat niemand hoeft te lachen met ons"

  Nicolas Rommens (RWDM) en Thomas Van den Keybus (Club NXT).

  Vorig weekend hebt u in 1B kennis mogen maken met Club NXT, het belofteteam van Club Brugge dat meedraait in de competitie. "Maar niet om te vullen", verzekeren de jongens van blauw-zwart. "Wij willen niet als laatste eindigen."

  De beloften van Club Brugge hebben vorig weekend hun debuut gemaakt op het terrein van RWDM. Ze verloren met 2-0.

   

  "Fysiek zijn onze tegenstanders zeker sterker, ze spelen ook allemaal voor de promotie", geeft de 19-jarige middenvelder Thomas Van den Keybus toe, "maar wij hoeven niet onder te doen."

   

  "Na onze eerste match zijn we ontgoocheld over het resultaat, onze prestatie mocht er wel zijn. We hebben laten zien dat je niet met ons hoeft te lachen."

   

  "We willen elke match vooruitgang boeken", vult Arne Engels aan. "We willen zeker niet gewoon de competitie komen vullen. Neen, we willen ook punten pakken."

  Arne Engels: "We komen de competitie niet vullen."

  1b: eerste speeldag

  einde
  20

  VIDEO: Thomas Van den Keybus en Arne Engels op de persconferentie

  "Laatste plaats? Dan zijn we niet goed bezig"

  "Dit is de best mogelijke manier om te groeien richting onze eerste ploeg", reageert Club NXT-coach Rik De Mil. "Dat hoef ik niet altijd vertaald te zien in het resultaat, maar ik wil wel dat we op termijn onze voet naast de andere teams kunnen zetten."

   

  "Tegen RWDM heb ik een ploeg gezien die kansen gecreeërd heeft, die een organisatie heeft neergezet en meegevoetbald heeft."

   

  "Na de rust kwamen we minder aan voetballen toe. Dat is een proces. De jongens moeten nog leren om dat 90 minuten vol te houden."

   

  De beloften van Club gaan een leerproces door, maar dat mag niet eindigen op de achtste en laatste plaats in 1B. "Zeker niet", antwoordt de coach. "Dan zouden we niet goed bezig zijn."

   

  "We mikken elke wedstrijd op punten. Het hoofddoel blijft wel om onze spelers klaar te stomen voor de eerste ploeg."

  Onze jongens moeten groeien richting de eerste ploeg en dat hoef ik niet altijd vertaald te zien in het resultaat, maar we willen wel punten pakken.

  Coach Rik De Mil

  VIDEO: Coach Rik De Mil op de persconferentie

  1B: tweede speeldag

  einde
  22