Sportief directeur Lazio: "Respect voor de speler David Silva, niet voor de mens"

  Silva snuift na 10 jaar City andere lucht op.

  Bij Lazio zijn ze in hun gat gebeten. De Italiaanse topclub dacht dat het David Silva had gestrikt, maar de Spanjaard tekende gisteren bij Real Sociedad. Het Italiaanse clubbestuur is niet te spreken over de gang van zaken, de entourage van Silva wuift de klachten weg.

  Dat David Silva (34) gisteren zijn afscheid van Manchester City bevestigde, was geen verrassing. Dat maandagavond Real Sociedad de komst van de Spaanse middenvelder aankondigde, was dat dan weer wel.

   

  Een deal tussen Silva en Lazio Roma hing namelijk een tijd in de lucht, maar de mogelijke overeenkomst sprong dus toch nog af.

   

  Voor de transfervrije Silva lag naar verluidt een riant contract van 3 jaar klaar in de Italiaanse hoofdstad, maar de ex-speler van Valencia keert dus terug naar Spanje.

   

  "Ik heb veel respect voor de voetballer, maar niet voor de mens David Silva", reageert Igli Tare, sportief directeur bij Lazio, als door een wesp gestoken.

   

  De vader van Silva verdedigt zijn zoon. "Er waren gesprekken met Lazio, net zoals we onderhandelden met Sociedad en andere teams."

   

  "Er was niets afgehandeld. David is verrast door de reactie van Lazio. Iedereen kan zeggen wat hij wil, maar Lazio heeft gesproken met de makelaar van David en niet met David zelf."