Beerschot-coach Losada: "Fantastisch om als kampioen te mogen promoveren"

  Feest bij Beerschot: de spelers gooien trainer Losada in de lucht.

  Beerschot heeft de al zekere promotie nog wat extra glans gegeven door de titelfinale in 1B te winnen. Coach Hernan Losada was trots op de prestatie van zijn ploeg. In het verliezende kamp sakkerde coach Marc Brys over de gemiste kansen van zijn team.

  "Dit is een mooi moment, niet alleen voor mij, maar ook voor de club", sprak een geëmotioneerde Beerschot-coach Hernan Losada na de gewonnen wedstrijd tegen OH Leuven.

   

  "We hebben een fantastisch parcours afgelegd en we verdienen dit. We hebben hier heel hard voor gewerkt en het is gelukt. Het is helemaal anders om als kampioen te mogen promoveren dan na een beslissing van de Pro League. Dit is een fantastisch gevoel."

   

  "Er ging veel door me heen. Dit is een emotioneel moment. Ik heb veel meegemaakt met deze club en het was altijd mijn droom om met Beerschot terug te keren naar 1e klasse."

  Ik word nu de jongste coach in 1e klasse. Dat is mooi, maar het beste moet nog komen.

  Hernan Losada

  "Ik was te oud om te blijven voetballen en nu ben ik te jong om coach te zijn", lacht de Argentijn. "Ik word nu de jongste coach in 1e klasse. Dat is mooi, maar het beste moet nog komen. Ik blijf elke dag leren en ik geniet van dit moment."

   

  "Ik ben ontzettend trots, ook voor de spelers. Zij verdienen dit. We zullen geen zotte dingen doen op de transfermarkt, wel gerichte transfers op bepaalde posities. Enkele goeie aankopen om te blijven bouwen."

  Beerschot is kampioen in 1B.

  Brys: "Wedstrijd had helemaal anders kunnen uitdraaien"

  Marc Brys zat met OH Leuven in het verliezende kamp zondagavond. "We wisten allebei op voorhand dat we mochten promoveren, maar toch wilden beide teams nog voor die beker gaan", zegt de trainer.

   

  "We zijn er voluit voor gegaan en in de 1e helft hebben we wel 6 goeie kansen gehad. Daaruit moet je dan scoren, anders zit je in de knoei. Dan slikten we een dom doelpunt en kreeg Beerschot een geweldige boost. We hadden een snel doelpunt nodig, maar dat scenario was ons niet gegund. Deze wedstrijd had helemaal anders kunnen uitdraaien."

   

  En wat nu voor OHL in 1A? "We waren wat gegijzeld door de situatie. Ik heb zelf niet verder gekeken dan de finale, maar het bestuur is er wel mee bezig. Ik denk dat we een voldoende sterke ploeg hebben om competitief te zijn, maar als club willen we altijd een zo sterk mogelijk elftal hebben dat eventueel hoger kan mikken. Dat moeten we zo snel mogelijk bij elkaar krijgen."