Ga naar de inhoud

KVO verandert: "Nieuwe coach is gewoon van data-driven en met jeugd te werken"

 ma 8 juni 2020 09:06
" "
Woordvoerder Bram Keirsebilck: "De nieuwe investeerders willen hoofdzakelijk werken met jongeren, jonger dan 25 jaar.

Het voorbije weekend is het organigram van KV Oostende flink gewijzigd: zaterdag werd de jonge Fransman Gauthier Ganaye (31) voorgesteld als nieuwe CEO, gisteravond toverde die de Duitser Alexander Blessin (47) als vervanger voor coach Adnan Custovic uit zijn hoed. Dat vraagt om een woordje uitleg van persman Bram Keirsebilck.

Eerst over de nieuwe trainer, Alexander Blessin, die voor het eerst T1 zal zijn. De 47-jarige Duitser was de voorbije 8 jaar jeugdcoach bij RB Leipzig. Hoe is Oostende bij hem uitgekomen? Keirsebilck: "Onze nieuwe investeerders willen hier in Oostende een volledig nieuw project opstarten."

 

"Dat willen ze doen met een nieuwe coach die past binnen de filosofie. En dat is aanvallend voetbal brengen met veel jeugdige spelers. De nieuwe trainer werkte de voorbije 8 jaar bij Leipzig volledig binnen die filosofie."

 

Blessin zal ook met heel wat data werken. Keirsebilck: "De nieuwe investeerders gaan prat op een data-driven werking, zoals ze dat ook bij Nice en Barnsley toepassen en toepasten. RB Leipzig doet dat naar verluidt ook. De Duitse ploeg werkt heel veel met data en heel veel met jeugd. Hun jeugdploegen spelen ook allemaal in eenzelfde formatie. Dat willen de nieuwe investeerders doortrekken naar Oostende."

De nieuwe coach past binnen de filosofie van aanvallend voetbal brengen met veel jeugdige spelers.

KVO-persman Bram Keirsebilck

"Willen werken met hoofdzakelijk jonge spelers, jonger dan 25 jaar"

Twee nieuwe gezichten in de laatste 2 dagen. Het gaat snel nu aan de kust, beaamt Keirsebilck: "Maar het mag ook snel gaan, want over een tweetal weken beginnen we weer aan de trainingen. Er moeten dus nog heel wat transfers komen. Maar dat komt allemaal wel in orde."

 

Nieuwe eigenaar, nieuwe CEO, nieuwe coach en ook de aanblik van de spelerskern zal veranderen met dit nieuwe project: "Dat heeft investeerder Paul Conway al een beetje aangegeven. Ze willen hoofdzakelijk met jonge spelers werken, spelers jonger dan 25, maar wel al met de nodige ervaring. Dat vinden ze belangrijk om hun systeem uit de doeken te kunnen doen."

" "
Nieuwe coach Alexander Blessin, een Duitser van 47.