Genk kiest voor keepersduo Vukovic-Vandevoordt, Didillon en Coucke weg

  Genk licht de optie op Thomas Didillon, gehuurd van Anderlecht, niet.

  Racing Genk heeft de knopen doorgehakt over zijn doelmannen voor volgend seizoen. De optie op Thomas Didillon, gehuurd van Anderlecht, wordt niet gelicht. De kampioen gaat voluit voor de ervaren Danny Vukovic en de jonge Maarten Vandevoordt. Voor Gaëtan Coucke en Nordin Jackers wordt een oplossing gezocht.

  Thomas Didillon (24) kwam afgelopen winter op huurbasis over van RSC Anderlecht nadat Maarten Vandevoordt (18) zich zwaar geblesseerd had aan zijn elleboog.

   

  Genk kon toen evenmin rekenen op de geblesseerde Danny Vukovic (gescheurde achillespees) en Gaëtan Coucke gaf niet altijd een betrouwbare indruk.   

   

  "Kampioenenmaker Danny Vukovic en toptalent Maarten Vandevoordt vormen samen een tandem die de club heel veel garanties biedt", schrijft KRC Genk.

  "Beiden zijn helemaal hersteld van hun blessures en trainen al enkele weken op hoog niveau. Met z'n ervaring kan Vukovic ook van goudwaarde zijn in de verdere ontwikkeling van Vandevoordt, die in zijn korte periode onder de lat al blijk gaf van ontegensprekelijke klasse."

   

  "Met nog een groot talent als Tobe Leysen - net als Vandevoordt pas 18 - als 3e doelman, is de keeperspositie met heel veel kwaliteit gecoverd."   

   

  Genk stuurt Didillon dus terug naar Anderlecht. Voor Gaëtan Coucke en Nordin Jackers (teruggekeerd van Waasland-Beveren) zoekt de club nog een oplossing.