Play-off I-koorts neemt toe bij KV Mechelen: "Uiteraard dromen we ervan"

  Wouter Vrancken: "Er hoeft niemand te komen, de balans in de groep zit goed nu."

  2019 was een grand cru voor KV Mechelen, met de promotie naar 1A en de bekerwinst als lekkerste afdronk. Toch zou 2020 ook wel eens memorabel kunnen worden als de club voor het eerst Play-off I zou kunnen halen.

  "2019 was een topjaar, een jaar dat we moeilijk zullen kunnen evenaren", zegt aanvoerder Rob Schoofs. Maar misschien lukt dat wel als Play-off I gehaald wordt? "We staan nu 6e, dus het zou dom zijn om dan te zeggen dat we daar niet van dromen."

   

  "Er staan wel ploegen onder ons die absoluut Play-off I moeten halen. Niemand had verwacht dat we zouden meedoen voor de top 6, dus we zouden niet ontgoocheld mogen zijn als het niet lukt. Maar als we tot het einde blijven meedoen en er alsnog naast vallen, zou het natuurlijk wel een ontgoocheling zijn. Dat is logisch voor een topsporter."

  Vrancken: "Alles wat we nu nog meepikken, is bonus"

  Terwijl Rob Schoofs al droomt van Play-off I is zijn trainer iets nuchterder. "Je mag niet te fel meegaan in al die hosanna's", zegt Wouter Vrancken. "In 1B kwam er ook veel op ons af, maar we zijn toch met onze voeten op de grond gebleven. Je mag nooit vergeten waar je vandaan komt of je kunt niet meer hetzelfde opbrengen om te winnen."

   

  "De eerste 3 matchen na de winterstop worden bepalend met het oog op Play-off I. We treffen Standard, Charleroi en Gent; in die 3 matchen moeten we 4 punten halen om te kunnen blijven meedoen. Later is er ook nog Anderlecht en Genk. Stevige kost dus."

   

  "We maken sowieso al onze ambitie waar die we bij de start van het seizoen hadden. Alles wat we nu nog meepikken, is bonus. Geen stress bij ons, wel bij de andere ploegen."

  "Ken de kwaliteiten en persoonlijkheid van Vossen"

  In tegenstelling tot heel wat van zijn collega's pleit Vrancken tijdens de winterstop niet meteen voor versterkingen. "Het belangrijkste is dat we deze groep bij elkaar kunnen houden. Ik heb ook niemand extra nodig als er niemand vertrekt."

   

  Igor De Camargo wordt nochtans bij de vertrekkers gemeld (Vrancken: "Volgens mij blijft hij op post") en Jelle Vossen zou Club Brugge voor Mechelen kunnen ruilen. "Ik heb met Jelle gespeeld en ken zijn kwaliteiten en persoonlijkheid. Ik zou uiteraard graag veel spelers zien komen. Maar de balans in de groep zit goed nu."