Ga naar de inhoud

Ajax na CL-exit: "Naar de Europa League? Ja, wrijf het maar in!"

 di 10 december 2019 23:55

De verslagenheid was groot bij Ajax na de 0-1 tegen Valencia. De Amsterdammers hadden duidelijk niet gerekend op een vervolg in de Europa League in plaats van de Champions League. "Het viel allemaal net niet goed."

De Ajacieden hadden moeite om het zich kort na de match al te realiseren: geen nieuw sprookje in de Champions League dit seizoen. "Dit doet heel veel pijn", zegt Dusan Tadic, vechtend tegen de tranen.

 

"We hebben 10 punten gehaald, maar zijn toch uitgeschakeld. Dat we toch nog de Europa League hebben? Nee, we zijn zeer teleurgesteld, want we willen gewoon in die Champions League spelen."

 

Tadic geeft toe dat Ajax zich te veel liet meesleuren door het negatieve spel van Valencia. "Na de 70e minuut hebben we niet meer gevoetbald. We hadden wel een paar momenten om hen pijn te doen, maar we hebben de kansen niet kunnen benutten."

 

Volgens ploegmaat Daley Blind "had Ajax ook niet veel geluk". "Zij kwamen er eigenlijk niet aan te pas. We speelden een redelijke match en probeerden te domineren. Maar het viel net niet goed."

Veltman: "Ik reken mijzelf elke tegengoal aan"

Joël Veltman had het bij veel supporters verkorven door zijn inschattingsfout bij de 0-1. Hij trok achteraf wel het boetekleed aan. "Ik dacht dat Torres ging schieten en dan is het een regel dat je terugloopt. Maar hij gaf de bal slim mee, waardoor ik het buitenspel ophief. Je rekent jezelf elke tegengoal aan, dus deze is ook klote."

 

Ook Veltman kan zich nog niet verzoenen met een vervolg in de Europa League. "Ja, wrijf het maar in. Dit is echt kut."