Ga naar de inhoud

Gilbert: "Ik zal niet zoals Lefevere in de media spreken over nieuw contract"

 zo 9 juni 2019 10:32
Philippe Gilbert.
Gilbert jaagt de komende week op een ritzege in het Critérium du Dauphine.

Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step) aast op een nieuw contract voor volgend seizoen. "Waarom zou ik nu al moeten denken aan stoppen? Met zoveel motivatie en potentieel zou dat heel stom zijn", zegt Gilbert.

Met een zege in Parijs-Roubaix toonde Philippe Gilbert afgelopen voorjaar dat hij nog niet afgeschreven is. Waar zijn toekomst ligt, weet Gilbert nog niet. 

 

"Ik zal niet zoals Patrick (Lefevere) in de media spreken over een nieuw contract", zegt Gilbert. "Dat is iets tussen ons. Hij spreekt graag in de pers, maar ik ben zo niet. Voor mij volstaat het om over mijn toekomst te spreken met Patrick en mijn manager. Ik vind het niet nodig om daarover te spreken met de media. Zodra er een beslissing gevallen is, zullen jullie het wel weten."

 

Op zijn 36e voelt Gilbert zich nog niet klaar om te stoppen met koersen. "Ik heb nog een heel goed niveau. Ik ben altijd op de afspraak, in dienst van de ploeg of voor mezelf. Waarom moet ik nu al denken aan stoppen? Met zoveel motivatie en potentieel zou dat stom zijn."

 

Na een trainingskamp in de Sierra Nevada zal Gilbert deze week in de Dauphiné zien waar hij staat met het oog op de Tour. " De conditie is goed. Ik kijk ernaar uit om weer wedstrijden te rijden. De 1e rit  is meteen zware kost, met een klim van 10 kilometer. Later in de week komen er nog kansen voor mij op een ritzege", besluit Gilbert.

Gilbert: "Ik ben nog niet klaar om te stoppen"