meest recent

Ook Britse turnt "The Derwael", moeten ze straks het nieuwe element delen?

 wo 4 oktober 2017 16:42
Nina Derwael heeft binnenkort wellicht haar eigen element.
Naast de Joertsjenko, de Chorkina en de Luconi kunnen gymnasten binnenkort wellicht ook punten krijgen door een Derwael te doen. Een element aan de brug met ongelijke leggers staat op het punt om genoemd te worden naar onze landgenote Nina Derwael, al turnde ook de Britse Georgia-Mae Fenton hetzelfde element.

Nina Derwael is deze week aan de slag op het WK turnen. Onze 17-jarige landgenote kroonde zich dit jaar al tot Europees kampioene aan de brug met ongelijke leggers. In haar oefening tijdens de kwalificaties pakte ze uit met een nieuw element.

Het is gebruikelijk dat zo'n nieuw element dan vernoemd wordt naar de turner of turnsters die dit het eerst uitgevoerd heeft op een toernooi. De turnbond had hiervoor al eerder een aanvraag ingediend.

Maar omdat ook George-Mae Fenton hetzelfde element turnde in haar oefening moet Derwael de eer wellicht delen met de Britse. Pas na het WK zal de FIG een beslissing nemen onder welke naam het element als jurycode wordt opgenomen.

Een schets van de "Derwael"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.