Live: Olympische Spelen

 za 27 juli 2024 08:00

Fase per faselaatste update: 3 maanden geleden

22:33

Einde dag 1

We sluiten stilaan dag 1 van deze Olympische Spelen af. Met 2 medailles mag België allerminst mopperen. Remco Evenepoel en Wout van Aert hebben geoogst in de tijdrit. Voor het overige onthouden we onder meer de zege van de Red Lions, de halve finale en het BR van Roos Vanotterdijk en de finale aan de ringen voor Glen Cuyle.

Zondag pikken we de draad om 10.30 uur op met de Red Panthers. De eerste zeilers, onze zwemmers en schermer Neisser Loyola komen daarna in actie. In de namiddag volgt het MTB'en bij de vrouwen, deel 2 van de eventing en het boksen met Victor Schelstraete. 

Ook de Red Lions moeten weer opdraven en afsluiten doen we met de kwalificaties in het turnen met Nina Derwael en Maellyse Brassart. 

22:16
tennis

Rafael Nadal heeft succesvol gedubbeld met Carlos Alcaraz, maar de Spanjaard twijfelt of hij zondag zal deelnemen aan het enkelspel. Mocht Nadal zijn eerste enkelwedstrijd winnen, dan kijkt hij in de tweede ronde Novak Djokovic in de ogen. 

21:53
turnen

Finale voor Cuyle!

De kwalificaties in het turnen zitten erop en Glen Cuyle mag met de 4e score naar de finale aan de ringen. Een prachtprestatie! Zijn score van 14,900 punten brengt hem zondag 4 augustus in de finale.

Luka Van den Keybus is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de allroundfinale. Hij eindigde 37e.

Noah Kuavita ging de mist in aan de rekstok en stoot eveneens niet door.

21:29
turnen

Sprookje voor Cuyle?

Het is voorlopig een avondje met gemengde gevoelens voor de Belgische turners. Noah Kuavita heeft ontgoocheld aan de rekstok, de allroundfinale wordt moeilijk voor Luka Van den Keybus, maar Glen Cuyle heeft zonet een prachtige prestatie aan de ringen afgeleverd. Nog even afwachten of hij naar de finale mag. 

21:04
tennis

Zege voor Nadal/Alcaraz

Het Spaanse dubbelduo heeft zijn opener gewonnen: Rafael Nadal en Carlos Alcaraz hebben hun eerste ronde afgerond met 7-6 en 6-4.

21:02
zwemmen

Titmus wint dé clash!

De 400 meter vrije slag bij de vrouwen werd aangekondigd als hét titanenduel en het wereldse trio heeft niet ontgoocheld. Ariarne Titmus heeft de olympische titel weggekaapt voor de neus van Summer McIntosh en koningin Katie Ledecky. De Australische klokte af in 3'57"49.

Titmus - "The Terminator" verlengt zo haar titel, tiener McIntosh deed beter dan haar 4e plaats in Tokio als 14-jarige. Ledecky blijft voorlopig steken op 6 individuele gouden medailles.

20:43
zwemmen

Geen finale, wel een BR voor Roos Vanotterdijk

Roos Vanotterdijk heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vlinderslag, maar onze landgenote heeft haar huid heel duur verkocht. Ze klokte af in 57"25, een vers Belgisch record. Vanotterdijk zwom de 5e tijd in haar halve finale. Dat was niet voldoende voor een finaleplaats, maar deze tijd is een ferme opsteker. 

20:41
tafeltennis

Exit van Cédric Nuytinck

De eerste ronde is meteen de terminus geworden voor tafeltennisser Cédric Nuytinck. De nummer 91 van de wereld verloor in 4 sets van een Zweed: 11-4, 11-9, 11-9 en 11-4.

20:30

Zwemmen en tafeltennis

Op livestream 2 kijk je of Roos Vanotterdijk kan stunten in de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Livestream 3 serveert je tafeltennis met Cedric Nuytinck. 

20:29
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:19
rugby

Eerste goud voor Frankrijk

De kop is eraf voor het gastland. Frankrijk heeft de finale van het Rugby Sevens-toernooi gewonnen. Die competitie was enkele dagen geleden al van start gegaan. In de finale moest Fiji met 28-7 het hoofd buigen.

Het Stade de France ging helemaal uit de bol met dank aan superster Antoine Dupont. Frankrijk stopt zo de ongeslagen reeks van Fiji na 17 overwinningen. 

20:02
turnen

Turnen op livestream 1

Kunnen gymnasten Luka Van den Keybus, Noah Kuavita en Glen Cuyle hun ambities waarmaken in de kwalificaties? Kijk nu naar VRT 1 en livestream 1.

19:28
voetbal

Droneschandaal sleept aan

De Canadese voetbalvrouwen betalen een ferme prijs voor het spionageschandaaltje van enkele dagen geleden. Canada krijgt een puntenaftrek van 6 eenheden aangesmeerd, de bondscoach moet een jaar op het strafbankje zitten. 

19:01

Ik ben stilletjes gestorven op het einde, maar het was net genoeg voor een medaille.

Wout van Aert
19:00

De eerste reactie van olympisch kampioen Remco Evenepoel:

18:53

Dit is uniek. Ik had nochtans van bij het begin een slecht gevoel.

Remco Evenepoel
18:35
paardensport

België op 10 in de eventing

Dag 1 van de eventing zit erop. Karin Donckers was de beste Belgische op plaats 13, Lara de Liedekerke staat voorlopig 23e. Tine Magnus (61e) viel een beetje uit de toon.

Ons land staat zo voorlopig 10e na de dressuur.

18:20

Livestreams

De eerste Belgische champagneflessen mogen aangevoerd worden, maar wij blijven jullie gewoon rustig bedienen met veel actie uit Frankrijk.

- op VRT 1 en livestream 1 krijgen we na de podiumceremonie en Het Journaal vanaf 20 uur de turnkwalificaties met de 3 Belgische mannen

- op livestream 2 kijk je naar judo, beachvolleybal en vanaf 20.20 uur naar het zwemmen met Roos Vanotterdijk in de halve finales

- livestream 3 is voer voor de basketbalfans met de finale in de rugby sevens als tussendoortje

- op livestream 4 krijg je Belgische actie met paardensport (eventing) en Cedric Nuytinck (tafeltennis)

18:08
badminton

Julien Carraggi ruikt even aan stunt

Badmintonner Julien Carraggi is er niet in geslaagd om te stunten bij zijn olympisch debuut. In zijn eerste poulewedstrijd tegen de Indonesische wereldtopper Jonatan Christie won hij wel verrassend de eerste set, maar daarna trok de nummer drie van de wereld het laken naar zich toe. Maandag volgt zijn tweede groepsmatch. 

17:59
wielrennen

Goud en brons! Evenepoel pakt de tijdrittitel, brons voor Van Aert

De Belgische 0 is op dag 1 al weggeveegd. Remco Evenepoel heeft de olympische tijdrit helemaal naar zijn hand gezet. Een foutloze Evenepoel was heer en meester en krijgt met Wout van Aert een zeer knappe bronzen landgenoot naast zich.

17:22
wielrennen

Evenepoel en Van Aert op pad

Onze 2 medaillekandidaten zijn de Parijse wegen aan het bestormen: Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn bezig aan hun tijdrit. Tijd om in te schakelen op VRT 1 of livestream 1.

17:10
tennis

Geen tennis voor de Belgen: regen verschuift matchen naar zondag

Dienstmededeling voor de tennisfans: door de regendruppels krijgen we vandaag geen Belgen te zien in Parijs. Zizou Bergs, Joran Vliegen en Sander Gillé schuiven op naar zondag. 

16:17

Livestreams

Wat hebben we voor jullie in de aanbieding als vieruurtje?

- op televisie en op livestream 1 kijk je zo dadelijk naar de tijdrit bij de mannen met Wout van Aert (17.06 uur) en Remco Evenepoel (17.21 uur)

- livestream 2 is een speeltuin voor de judofans

- op ons derde kanaal kijk je vanaf 16.30 uur naar de eerste badmintonmatch van Julien Carraggi

- livestream 4 schotelt je in afwachting van het tennis de turnkwalificaties bij de mannen voor

16:07

Ik denk dat ik een hele goeie tijdrit heb gereden. Qua vermogens zat ik op schema, maar die val is heel jammer. Ik was goed bezig, maar het is enorm glad.

Lotte Kopecky
16:02
wielrennen

Geen medaille voor Kopecky, Brown is olympisch kampioene

Lotte Kopecky is niet tot op het podium gegleden in Parijs. In een kletsnatte tijdrit kwam ze, net als het gros van het deelnemersveld, ten val. Onze landgenote eindigde uiteindelijk 6e.

Het goud is niet voor favorietes Ellen van Dijk of Chloe Dygert, Grace Brown was de derde hond in het kegelspel. De Australische won met een kanontijd. Het zilver is voor Anna Henderson, het brons voor Dygert. 

15:51
tennis

Djokovic en Alcaraz met de vingers in de neus

Niet voor alle tennissers is de regen voorlopig een lastpost. In de courts die wel overdekt zijn, hebben Novak Djokovic en Carlos Alcaraz hun entree gemaakt. En de twee tenoren hebben niet te veel zweetdruppels achtergelaten op het gravel. Djokovic won zijn opener met 6-0 en 6-1, Alcaraz rondde zijn eerste match af met 6-3 en 6-1.

15:32
tennis

Regen is spelbreker

Zizou Bergs moet nog even schuilen voor de regen in Parijs, dus op livestream 4 kunt u kijken naar de kwalificaties in het turnen bij de mannen.

15:11
wielrennen

Kopecky van start

Lotte Kopecky is van het startpodium gerold in de olympische tijdrit. Komt ze in de buurt van de medailles? Kijk nu op VRT1 of op Livestream 1.

14:37
wielrennen

Knalt Kopecky naar een medaille?

Zowel in de wegrit, de tijdrit als op de piste is Lotte Kopecky een medaillekandidate. Tegen de klok krijgt ze op de openingsdag al haar eerste kans. Kijk om 15.09 uur naar haar gooi naar olympisch eremetaal. De tijdrit is te bekijken op VRT1 of Livestream 1.

14:16
paardensport

De paarden van stal

Liefhebbers van de paardensport kunnen hun hartje ophalen op Livestream 3. Tine Magnus neemt daar deel aan de eventing. Karin Donckers staat daar voorlopig op een knappe 2e plek.

13:30
basketbal

Duitsland - Japan

Australië heeft Spanje al verrast in het basketbaltoernooi met 92-80. Voor Duitsland tegen Japan kunt u terecht op Livestream 4.

13:19
hockey

Australië - Argentinië

Ook viceolympisch kampioen Australië moet al aan de bak op de openingsdag van de hockeycompetitie. Ze nemen het op tegen Argentinië, en dat kun je bekijken via Livestream 2.

12:31
zwemmen

Henveaux haalt het niet

Lucas Henveaux is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 400 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Parijs. De 23-jarige Luikenaar kwam in de vierde van vijf reeksen niet verder dan een tijd van 3'46"76. Hij bleef daarmee ruim twee seconden boven zijn eigen Belgisch record (3'44"61). 

12:07

Om de reeks van Lucas Henveaux op de 400 meter vrije slag te zien, moet je op Livestream 2 afstemmen. Voor de kwalificaties van het turnen bij de mannen is Livestream 4 de juiste bestemming.

11:41
zwemmen

Valentine Dumont heeft de reeksen van de 400 meter vrije slag niet overleefd. De 12e tijd (4'08"25) volstond niet om door te stoten.

11:33
judo

Drama voor Verstraeten

Jorre Verstraeten heeft de wereldkampioen van 2023 lang aan de praat gehouden en meerdere kansen gehad, maar het mocht niet zijn. Onze landgenoot liep na 2'55" in de golden score aan tegen een waza-ari. Een domper voor Verstraeten, die na twee kampen Parijs moet verlaten.

11:22
judo

Stoot Verstraeten door?

Jorre Verstraeten begint aan zijn 2e kamp in Parijs. Volg het nu op Livestream 3!

11:20

Kleine samenvatting

Schakelt u nu nog maar in, dan heeft u dit gemist van de Belgen in Parijs:
- Roeier Tim Brys heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de 2.000 meter skiff
- Judoka Jorre Verstraeten won zijn eerste kamp in de categorie tot 60 kg
- Roos Vanotterdijk zwom naar de halve finales in de 100m vlinderslag
- De Red Lions leiden met 1-0 in hun openingsmatch tegen Ierland

11:18
zwemmen

Vanotterdijk naar halve finales

Roos Vanotterdijk laat geen steek vallen in haar eerste zwembeurt in Parijs. Ze zwemt de 10e tijd in de reeksen en mag vanavond (20.30 uur) de halve finales van de 100 meter vlinderslag afwerken.

11:08
schieten
De eerste olympische medaille van de Spelen van 2024 gaat naar Kazachstan. Een bronzen exemplaar in het gemengd karabijnschieten vanaf 10 meter.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:01
schoonspringen

Vier uitzendingen tegelijk

Kijkt u nog niet scheel? Dan kan je ook Livestream 4 inschakelen voor de finale van het schoonspringen bij de vrouwen. 

10:56
zwemmen

Tijd voor zwemmen

Het olympisch bad warmt op, want ook de zwemmers staan te popelen om aan hun competitie te beginnen. Om 11 uur zit u op Livestream 2 op de goede plek om het zwemmen te volgen. Roos Vanotterdijk komt als eerste zwemster in actie in de reeksen van de 100 meter vlinderslag.

10:41
judo

Jorre Verstraeten stoot door

Jorre Verstraeten heeft zijn eerste olympische kamp in Parijs gewonnen. De Salvadoraan Jairo Moreno moest een waza-ari incasseren en dat volstond voor de overwinning voor onze landgenoot. In de achtste finales neemt hij het straks op tegen de Spanjaard Francisco Garrigos, het nummer 5 van de wereld, de wereldkampioen van 2023 en de regerende Europese kampioen. Een pittige uitdaging dus.

10:22
hockey

Ook Red Lions aan zet

Om een olympische kampioen aan het werk te zien schakelt u best over naar Livestream 1 of VRT1. De Red Lions beginnen in Parijs aan hun olympisch toernooi tegen Ierland. Volg de wedstrijd op de voet vanaf 10.30 uur.

09:58
judo

Jorre Verstraeten mag zich opwarmen

Het is niet lang wachten op de volgende Belg in Parijs. Judoka Jorre Verstraeten neemt het straks in de categorie tot 60 kg op tegen Jairo Moreno uit El Salvador. Vanaf 10 uur kunt u op Livestream 3 naar de judocompetitie beginnen te kijken. Verstraeten komt als 4e judoka op de mat.

09:33
roeien

Tim Brys naar kwartfinales

Tim Brys stelt niet teleur als eerste Belg. Hij eindigt 3e in zijn reeks van de 2.000 meter in de skiff en mag zich dinsdagochtend opmaken voor de kwartfinales. Met zijn tijd van 6'52"35 had hij de eerste reeks zelfs gewonnen, dus onze landgenoot was ingedeeld in een sterke reeks. 

09:22
roeien

Tim Brys in actie

We zetten ons schrap voor de eerste Belg op deze Olympische Spelen. Tim Brys kan u bekijken op livestream 2. Hij start in baan 1.

09:16
skateboarden

Skateboarden uitgesteld

De skaters mogen warm en droog in hun hotel blijven zitten, want het street skateboardevenement wordt uitgesteld naar maandag vanwege de regen. "Vanwege de slechte weersomstandigheden gisteravond en na een vergadering vanmorgen met alle betrokken organisatoren, is besloten om het street skateboardevenement voor mannen uit te stellen", verklaarde het organisatiecomité.

08:59
roeien

Actie in beeld

De roeiers nemen hun roeiriemen vast en zitten klaar voor de reeksen. U kunt op livestream 2 al meteen inschakelen voor de reeksen in de skiff. Om 09.24 uur is Tim Brys aan zet. 

07:53
Het wachten is voorbij. Vandaag beginnen de Olympische Spelen officieel. De badmintonners mogen de spits afbijten om 08.30 uur, maar op de eerste Belg is het nog een uurtje langer wachten. Dan begint Tim Brys aan zijn reeks in het roeien (skiff).
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.