Ga naar de inhoud
Raman maakt het enige doelpunt van de avond: 0-1.
RAAL La Louvière RSC Anderlecht
M. Vanhamel M. Dupé
A. Benoit M. N'Diaye
W. Faye L. Lissens
M. Pau Z. Debast (C)
F. Gobitaka L. Patris
M. Soumare (C) T. Delaney
M. Maisonneuve A. Diawara
V. Kiankaulua K. Arnstad
J. Ito A. Flips
S. Gueulette L. Vazquez
A. Calant B. Raman
Invallers  
A. Valkenaers (GK) C. Coosemans (GK)
V. Corneillie T. Degreef
T. Cenci K. Sardella
F. Vanzo T. Hazard
A. Ben Haddou A. Dreyer
J. Liongola L. Monticelli
J. Vancamp K. Dolberg
Coaches  
Frédéric Taquin Brian Riemer
   
Scheidsrechter  
Matonga Simonini  
RAAL La LouvièreAnderlecht
97
wisselspelers
8
coaches
scheidsrechter
Matogna Simonini
stadion
Tivoli
toeschouwers
12500

Anderlecht wringt zich dankzij Benito Raman op moeilijk veld voorbij La Louvière

 di 31 oktober 2023 22:29
 1. 20' - Doelpunt - Benito Raman (0 - 1)
 1. 65' - Verv. Axel Benoil door Jordi Liongola
 2. 65' - Verv. Vicky Junior Kiankaulua door Jorn Vancamp
 3. 71' - Verv. Maxime Xavier Pau door Floriano Vanzo
 4. 73' - Verv. Benito Raman door Thorgan Hazard
 5. 73' - Verv. Louis Patris door Kasper Dolberg
 6. 73' - Verv. Luis Vázquez door Killian Sardella
 7. 74' - Geel - Moussa Ndiaye
 8. 86' - Verv. Fadel Gobitaka door Victor Corneillie
 9. 86' - Verv. Samuel Léopold Marie Gueulette door Theo Cenci
 10. 89' - Geel - Wagane Faye
 11. 90+1' - Verv. Alexis Flips door Luca Monticelli
Croky Cup - speeldag 1 - 31/10/23 - 20:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
20'
Benito Raman
0 - 1
Benito Raman
20'

Anderlecht heeft in de 1/16e finales van de Croky Cup zich niet laten verrassen door RAAL La Louvière. De recordkampioen roteerde zwaar voor de wedstrijd, en had bijgevolg moeite om de thuisploeg opzij te zetten. Eén doelpunt van Benito Raman in de eerste helft was genoeg om door te stoten naar de volgende ronde.

Doelpunten:

 

 • 19' - Benito Raman 0-1

 

Voor de Anderlechtse fans was het duidelijk: winnen als enige optie. Dat was het in andere tijdperken ook, maar in 2023 is Anderlecht niet die superpower die het ooit was. Tifo, pyro en héél veel volk. Typfoutje in de tifo (CrAkyCup) mag dan al eens gebeuren.

 

Riemer roteerde, gaf veel jongens die zoeken naar minuten hun kans, en  profdebuten aan Degreef en Monticelli.

 

Een gebrek aan speelminuten vertaalde zich op het veld wel naar weinig spelplezier en dadendrang. La Louvière zakte in, de nieuwe jongens bij Anderlecht hadden moeite.

 

Tot Raman dan de ban brak, na een goede actie van Patris. Balletje afpakken, opstomen, afgeven en terugkrijgen. Dat hij de bal in het pak dan wel verloor, vond Benito Raman niet erg. Buitenkantje van de rechtervoet was de oplossing, Vanhamel kon alleen maar kijken.

Gevaarlijker La Louvière

Tifo, pyro en al dat volk - of was het toch gewoon de reputatie van de bezoekers - het had alleszins effect op de jongens van de thuisploeg. Na veertig minuten schroomvol voetbal, kwam La Louvière uit haar schulp.

 

Probleem: de kwaliteit. Eerste Nationale blijft Eerste Nationale. Eén save kwam op de teller van Dupé. Het viel ook niet mee voor de thuisploeg, dat meende claim te hebben op een penalty. Arnstad probeerde een verloren bal te recupereren, Soumaré ging graag liggen, maar de elfmeter kwam er niet.

 

Aan de overkant bracht Riemer zijn grote jongens: Dolberg, Hazard en Sardella moesten de laatste zorgen wegnemen.  Anderlecht werd op slag beter, maar doelpunten zaten er niet in. Arnstad kwam er nog het dichtste bij, maar zag zijn schot gekeerd. Degreef leek ook recht te hebben op een penalty, maar Simonini had vandaag geen zin in elfmeters.

 

Oude bekende Vancamp (ex-Anderlecht) ging voor La Louvière nog maar zijn kans van net buiten de middencirkel, maar vond alleen het dak van het doel.

 

Anderlecht kwam, duwde de tegenstand aan de kant en ging onverminderd verder. Zakelijk, logisch. Je mag er veel woorden aan besteden, maar op het slechte veld heeft Anderlecht er wel voor moeten knokken. De bekerwinnaar van 2003 ligt eruit, maar als we de technisch directeur mogen geloven, zien we ze wel snel weer in eerste. Tot dan!

Fase per fase

90+6'

Einde

Voor Simonini is het genoeg geweest. Einde van deze bekerwedstrijd en het bekeravontuur van La Louvière. In het resultaat is het niveauverschil gerespecteerd, maar op het veld heeft Anderlecht wel flink wat moeite gehad met de derdeklasser, dat tegelijk ook niet één echte kans versierde. De goal van Raman besliste in het duel in de eerste helft. Op naar de volgende!

90+4' tweede helft
90+2'

Vanhamel keilt de bal naar voren in de laatste mogelijkheid van La Louvière. Rammen, maar Anderlecht staat goed opgesteld en er komt geen kans van.

90+1'

Scheidsrechter mist penalty

Riemer gelooft niet wat hij ziet! Invaller Degreef gaat over het been van Corneillie in de zestien, maar Simonini vindt er niets aan. Toch een heel duidelijke penalty, leek het ons ook.

90+1'
89'

De vierde scheidsrechter beslist tot vier minuten extra. Alexis Flips wordt er gelijk ook afgehaald, Luca Monticelli krijgt nog wat minuten van Riemer.

89'

Bij deze stand weet je maar nooit

Bert Sterckx op Radio 1
89'
RAAL La Louvière
86'
wissel
RAAL La Louvière
84'

Vancamp van héél ver!

Jorn Vancamp probeert het dan maar spectaculair. VAn net buiten de middencirkel trapt hij naar doel, waar Dupé een vijftiental meter voor staat. Zijn schot gaat over, en landt op het dak van het doel.

81'

Vanhamel plat

Degreef dwingt Vanhamel met een heerlijke halve volley tot een goede save. Het beetje spel dat La Louvière op zich nam, is met het inbrengen van de kleppers in lucht opgegaan. Anderlecht lijkt, op tien minuten van het einde, op weg naar de volgende ronde.

80'
79'

N'Diaye duikt dankzij een goede één-twee de zestien in en legt daar af op Arnstad. Zijn schot is wel op doel, maar wordt nog gekeerd door een groene. Opgelegde kans op de 0-2.

77'

Balbezit: 33-67

Anderlecht heeft, zoals verwacht, het merendeel van de bal. La Louvière probeert uit te breken, maar de passes en ideeën zijn niet goed genoeg.

75'

Met de nieuwe namen is er bij Anderlecht veel meer kwaliteit en zelfvertrouwen bijgekomen. De aanvallen zijn vlugger en flukser, het niveauverschil is hersteld in een doorweekt Tivoli.

75'

Nog even vermelden: Jorn Vancamp (ex-Anderlecht) is er eerder ook ingekomen, voor Kiankaulua. De man staat duidelijk nog met overwicht, maar zou volgens de laatste meldingen wel op de weg terug zijn.

74'
Anderlecht