Konan N'Dri
78'
Konan N'Dri
5 - 0

Op papier was het een makkelijke bekeropdracht en dat is het ook geworden. Oud-Heverlee Leuven heeft vanavond Eendracht Elene-Grotenberge door de gehaktmolen gedraaid. De thuisploeg had aan de rust de schaapjes al op het droge en zette uiteindelijk de forfaitscore op het bord aan Den Dreef.

Doelpunten:

12' Shlomo 1-0

23' Miguel 2-0

40' Maertens 3-0

73' Banzuzi 4-0

77' N'Dri 5-0 (pen)

OHL heeft schaapjes snel op het droge

Dinsdagavond zorgden de Red Flames voor een stunt aan Den Dreef door vicewereldkampioen Engeland te verslaan. Bij Elene-Grotenberge hoopten ze stiekem op een gelijkaardig mirakel in Leuven, maar die droom werd al snel doorprikt.

Na goed tien minuten keken de bezoekers al tegen een achterstand aan toen Shlomo raak kopte op een hoekschop van Jón Dagur Thorsteinsson. Ook de 2-0, halfweg de eerste helft, kwam er na een hoekschop van Thorsteinsson. Dit keer was het uiteindelijk Miguel die de bal in doel prikte.

Elene-Grotenberge kon geen vuist maken, OHL hoefde het gaspedaal niet eens diep in te duwen. Engelbinck kon N'Dri nog van de 3-0 houden, maar kort voor de rust incasseerden de bezoekers toch een derde goal. Na een knappe één-twee met Thorsteinsson maakte Mathieu Maertens het alleen voor Engelbinck beheerst af.

Forfaitcijfers voor Elene-Grotenberge

Het Leuvense broodje was gebakken, maar toch bleef de thuisploeg ook in de tweede helft voor de aanval kiezen. Een vrije trap van Thorsteinsson strandde op de lat, N'Dri besloot dan weer nipt over op nog maar eens corner voor OHL.

Bakte Elene-Grotenberge er dan werkelijk niks van? Toch wel. Op aangeven van invaller Okitakula kreeg De Haspe zelfs een uitstekende kans op de 3-1, maar hij kopte net naast.

Na twee assists wilde Thorsteinsson graag zelf ook een goaltje meepikken, maar hij liet de 4-0 liggen. Na knap ééntijdsvoetbal op links besloot de IJslander van dichtbij pal op de doelman.

Die 4-0 kwam er uiteindelijk toch. Banzuzi zette zelf een knappe aanval op en rondde het fraai af. Het werden zelfs nog forfaitcijfers voor Elene-Grotenberge toen N'Dri onderuit gehaald werd in de zestien. De spits zette de strafschop zelf feilloos om.

Maertens: "We konden alleen van onszelf verliezen"

Mathieu Maertens nam de derde van vijf Leuvens goals voor zijn rekening. Hij zag hoe zijn team probleemloos doorstootte. "Vandaag konden we alleen van onszelf verliezen. We hebben onze doelstelling gehaald, het belangrijkste is dat we in de volgende ronde zitten."

"Ik had nog niet gescoord dit seizoen en heb een nogal moeilijke start gehad. Een aantal nieuwe jongens hebben vandaag hun kans gekregen om zich te tonen. Ook voor jongens die minder spelen was het een kans om matchritme op te doen."

"Voor mij maakt het niet uit wie we in de volgende ronde treffen. We hebben nu wat vertrouwen getankt. Het is belangrijk om nu met een goede spirit aan de competitiewedstrijd tegen Westerlo te beginnen. We weten allemaal dat dat een belangrijke wedstrijd is."

90+4'

De wedstrijd wordt afgefloten. OHL stoot zonder problemen door naar de 1/8e finales. Amateurclub Elene-Grotenberge bleek een maatje te klein. Aan de rust keken de bezoekers al tegen een 3-0-achterstand aan na goals van Shlomo, Miguel en Maertens. Banzuzi en N'Dri maakten de forfaitscore compleet in de tweede helft.

90+3' tweede helft
90+1'

Kiyine mikt nog een kans voor de thuisploeg naast. De wedstrijd loopt op zijn laatste benen.

89'

Mexican Wave

De sfeer zit goed aan Den Dreef. OHL gaat op cruise control naar de 1/8e finales, de supporters zetten een Mexican Wave in.

88'

Geel voor Gjoka

Gjoka laat zich al meteen opmerken, al is het wellicht niet zoals hij in gedachten had. De invaller loopt meteen tegen geel aan.

88'
Eendracht Elene-Grotenberge
87'

Gjoka en Groenez mogen ook nog even proeven van de beker. Zij komen bij de bezoekers op het veld voor Hellinckx en Traoré.

87'

OHL scoort de 5-0 vanaf de stip

87'

De bezoekers komen nu ook eens piepen op een stilstaande fase. Leysen pakt de bal in twee tijden op een vrije trap van Vermeer.

85'

De Haspe niet voorbij Leysen

Elene-Grotenberge gaat op zoek naar de eerredder. De Haspe haalt uit, maar zijn poging strandt op de vuisten van Leysen. Zo moet de Leuvense doelman toch ook eens in actie komen.

84'
84'
83'

Invallers gaan op zoek naar 6-0

De Leuvense doelpuntenhonger is nog niet gestild, toch niet bij de invallers. Opoku krijgt een grote kans op aangeven van Suphanat, maar zijn poging wordt nog net op de lijn afgeblokt.

82'
78'

Voor Maertens zit de wedstrijd erop. De doelpuntenmaker wordt vervangen door Leuvens jeugdproduct Acquah.

77'

N'Dri zorgt voor forfaitscore

N'Dri laat de kans niet liggen, hij stuurt de doelman de verkeerde kant op en zet de strafschop feilloos om.